2024. július 20. szombat 08:37

A Magyar és Nemzetközi Szektorlabda Szövetség oldala

Minden, amit a gombfociról tudni akarsz: szektorlabda, 12 érintéses asztali-labdarúgás, gombfoci

Szektor Vb: Helyszínváltozás

2 min read

 

A szeptember 17-20. között megrendezásre kerülő VII. Szektorlabda Világbajnokság eredetileg Budapesten lett volna, a fővárosi helyszín helyett azonban Debrecen ad otthont a versenyszerűen gombfocizók legnagyobb eseményének.Hogy miért az ország második legnagyobb városa lett végül a befutó, sajnos nem egy örömteli esemény. Persze, jó dolog, hogy ismét lekerült Budapestről egy világverseny, ráadásul az országnak erre a felére, de keserédes öröm a miénk. Horváth Imre MSZSZ elnök úr súlyos betegsége miatt elakadtak a szervezések, ezért lépett be a cívisváros 6 héttel a kezdés előtt. És a debreceni gombozók elhatározták, hogy megcsinálják, hogy másfél hónap alatt a nulláról építik fel a világbajnokságot. Erőfeszítéseik úgy látszik, megtérülnek, hiszen hétfőn reggel egy örömteli hírrel szolgáltak: 100 %, hogy Debrecen lesz a házigazda!

Ugyan még nincs minden letisztázva, a szükséges költségek egy része is hiányzik, de ami öröm, hogy teljesértékű szállással, egy nagyszerű helyszínnel, remek hangulattal és egyéb érdekességekkel, ajándékokkal készülnek az egyébként a 12 érintéses szakág válogatottjában érdekelt debreceniek.

A munkálatok még javában folynak, új vb-logót terveztek (lent), a rendezvény ideje alatt rögtönzött múzeum által szeretnék bemutatni a gombfoci szektorlabdává fejlődését, illetve Facebook oldalukon folyamatosan tesznek fel infókat. És, ha már Facebook. Ígéretet kaptunk, hogy a vb négy napja alatt az eredmények azonnal felkerülnek, illetve minden nap képes beszámolók készülnek. A debreceni szervezők szeretnének mindenkit kárpótolni, amiért Budapest helyett a cívisvárosba kell érkezniük!

11836802_1650557721824051_9121619564931729408_n