2024. július 20. szombat 08:17

A Magyar és Nemzetközi Szektorlabda Szövetség oldala

Minden, amit a gombfociról tudni akarsz: szektorlabda, 12 érintéses asztali-labdarúgás, gombfoci

12 ÉRINTÉSES CSAPATBAJNOKSÁG 2024. – VERSENYKIÍRÁS

3 min read

Az országos csapatbajnokság szervezője a Magyar Asztali Labdarúgó Szövetség.

Lebonyolítás:
2024-ben egy nap alatt fog lezajlani a csapat OB. A lebonyolítás a nevező csapatok számától függően lesz kialakítva és a honlapon, Facebook oldalon közzé téve április 5-én, pénteken.
A versenyzők a csapatbajnoki napján érvényes ranglista pontszámuk alapján meghatározott erősorrendben kerülnek az 1., 2. illetve a 3. táblára. Egy csapatmérkőzésen a lebonyolítástól függően meghatározott számú egyéni mérkőzést játszanak a versenyzők. Ezeken a győzelem 2, a döntetlen 1-1 pontot jelent, a vereség 0 pont, ezek összege határozza meg a mérkőzés játszmaarányát.
A csapatbajnokság végén a szerzett pontok határozzák meg a csapatok sorrendjét. Egy csapatbajnoki mérkőzésen elért győzelem 3, döntetlen 1-1 pontot ér, a vereségért nem jár pont. Azonos pontszám esetén az egymás elleni mérkőzése(ke)n szerzett pontszám dönt, ennek egyenlősége esetén az egymás elleni játszmaarány, ha ez is egyenlő, akkor az összesített játszmaarány a mérvadó. Ha az is egyenlő, akkor a csapatok kijelölnek egy-egy játékost, akik egy mérkőzést játszanak. Ha a mérkőzésük döntetlen, akkor a két játékos 5-5 büntető rúgást végez el. A több gólt szerző fél győz, amennyiben döntetlen, akkor felváltva lőnek a felek, amíg döntés nem születik.
Egy csapat 3 főből és korlátozás nélküli cseréből állhat. Egy klub indíthat több csapatot is, de a nevezéskor leadott névsorban szereplő versenyzők léphetnek asztalhoz az adott csapatban, klubon belüli csere nem lehetséges.
A cserét az aktuális mérkőzések kihirdetése előtt kell bejelenteni a lebonyolító felé. Ha egy csapat játékost cserél, azt csak úgy teheti, hogy a csere még nem játszott az aktuális ellenféllel.
A csapatbajnokság ideje és helyszíne: 2024. április 6. 10 óra, Debrecen (DEMKI Ifjúsági Ház Galéria, 4025 Debrecen, Simonffy u. 21.).
Nevezési díj: 10 000 Ft/csapat
Nevezés leadása: 2024. április 4., csütörtök 20 óráig Kovács Nándornál:
-messengeren
-e-mailban (kovacsnandor1974@freemail.hu)
-telefonon (30/872 0472)
Arra kérünk minden részt venni szándékozó csapatot, hogy lehetőségeikhez mérten minél hamarabb jelezzék az indulási szándékukat.
A versenyen a nemzetközileg elfogadott szabályok az érvényesek.
A nevező csapatnak kötelező klub hovatartozást jelölő póló/mez viselése!
A versenyen a végső sorrend dobogósait éremmel és serleggel jutalmazzuk.
A szakágra jellemző (megszokott) viselkedési normákat kérjük betartani, azaz mellőzük a hangoskodást és az alkoholfogyasztást!
Jó játékot és eredményes, sportszerű versenyzést!

Kovács Nándor
12 érintéses szakágvezető