Kialakult a 12 érintéses válogatott keret – Horváth Imre tudósítása

Július 14-én befejeződtek a brazil eredetű gombfociban, hivatalos nevén a 12 (labda)érintéses asztali labdarúgásban a novemberi portugáliai világbajnokságon induló magyar válogatott csapatba jutásért folytatott kvalifikációs versenyek. Az MTK IX. ker. Viola u. 7 szám alatti edzőtermében lebonyolított utolsó fordulót a házigazda csapat vezetője, Horváth Imre nyerte, megelőzve Koczor Jánost, a szombathelyi Vasi GE legjobbját, valamit ifj. Farkas Gábort, aki a Tiszavasvári SE csapatát képviselte. Külön dicséretet érdemel id. Farkas Gábor, aki 81. életévét taposva, súlyos betegsége után felépülve a 4. helyen végzett!

A Magyar Szektorlabda Szövetség vezetésének döntése értelmében az elmúlt hónapokban 5 kvalifikációs verseny megrendezésére került sor, melyek közül az utolsót a hétvégén rendezték meg. Az ötös sorozatból a legjobb négy eredmény számított. Egy verseny megnyeréséért 21 pont járt, a második 18, a harmadik 16 pontot kapott. A további helyezettek 14, 12, 10, 8, 6, 4, illetve 2 pontot kaptak. Az egyes versenyeken szerzett pontokat összeadták és a nyolc legtöbb pontot szerző versenyző vált válogatottá. Az alább olvasható tabellában zárójelbe az öt közül a legrosszabb (a pontszámításba nem hozzáadott) eredményt tettük.

A válogatott keret összesen 8 főből áll. A világbajnokságon egyszerre 4 asztalon játszik a két csapat, vagyis egy mérkőzésen 4 versenyzőnk áll majd asztalhoz. Őket kell majd minden mérkőzés előtt Kiss Levente szövetségi kapitánynak kiválasztania. Közben persze ő maga is játszik, ami azért nem csoda, mert a válogatókon neki sikerült a legtöbb pontot megszereznie. Ez a 8 fő indul kiemeltként Magyarország színeiben az egyéniben is, másoknak előselejtezőkön kell részt venniük, hogy a kiemeltekkel játszhassanak. A világbajnokság előkészületeiről, körülményeiről később bőséges információval fogunk szolgálni.

A most befejeződött ötös versenysorozatról annyit érdemes megjegyezni, hogy nagy csatát hozott. Jellemző, hogy a tavaly októberi Európa-bajnokság ezüstérmese csupán a 8. helyen tudta magát kvalifikálni, míg az Európa-bajnok Szathmáry Károly be sem került a válogatott keretbe. Üdítő színfolt Koczor felbukkanása, aki szinte a semmiből verekedte be magát a keretbe. Persze, ezen csupán a laikusok lepődnek meg, hisz a népszerű Janika a VB címvédője szektorlabdában, ahol most is szintén válogatott kerettag. Rajta kívül ezt a nem mindennapi teljesítményt, hogy mindkét szakágban válogatott, csupán ifj. Farkas Gábor és Horváth Imre mondhatja el magáról.