2024. június 21. péntek 12:29

A Magyar és Nemzetközi Szektorlabda Szövetség oldala

Minden, amit a gombfociról tudni akarsz: szektorlabda, 12 érintéses asztali-labdarúgás, gombfoci

SZEKTORLABDA NB2 – VERSENYKIÍRÁS

3 min read

VERSENY NEVE: Nemzeti Csapatbajnokság II. osztály (NB II. Csb.)
VERSENY RENDEZŐJE: MSzSz
VERSENY HELYSZÍNE:
· I. forduló: Németh László Általános Iskola klubhelyisége, Budapest, VIII. ker. Német utca 14. (bejárat a József utcai kapun keresztül)
· II. forduló: Sopron
VERSENY IDŐPONTJA:
· I. forduló: 2023. 02. 18-19.
· II. forduló: 2022. 11. 11-12.
NEVEZÉS: 2022.02. 15. 23:59-ig írásban, a csapattagok megnevezésével, a demegyula79@gmail.come-mail címen.
NEVEZÉSI DÍJ: 15.000 Ft/csapat A nevezési díjat a verseny helyszínén lehet befizetni. A versenyen csak olyan versenyzők vehetnek részt, akik rendezték a 2023. évi játékengedély díjukat! A versenyengedély díja 2.000.-Ft/fő/év melyet a helyszínen lehet kiegyenlíteni.
DÍJAZÁS: Az első három helyezett csapat tárgyjutalomban részesül
RÉSZTVEVŐK: Bármely szövetségi tagszervezet első csapata, valamint tartalék csapatai, kivéve azon csapatokat, melyek a 2023. évi NB I-ben indulási jogosultságot szereztek.
RENDSZABÁLYOK: A verseny közben a szövetség alkoholellenőrzést végez. Ittas versenyző a versenyből kizárásra kerül. A versenyen kötelező, a klub hovatartozást jelző mez viselete.
LEBONYOLÍTÁS: A 4 fős csapatok kettő teljes körmérkőzést játszanak. A versenyzők az I. forduló napján érvényes ranglista pontszámuk alapján meghatározott erősorrendben kerülnek a felső, illetve az alsó táblára. Az első körmérkőzés folyamán a csapatok felsőtáblán szereplő két játékosa az ellenfél alsótáblán szereplő két játékosával mérkőzik, illetve az alsó táblán szereplő két játékosa az ellenfél felsőtáblán szereplő két játékosa ellen játszik. A második körmérkőzés során, az azonos táblán szereplők egymás ellen mérkőznek. Egy csapatmérkőzésen 8 egyéni mérkőzést játszanak a versenyzők. A 8 egyéni találkozón a győzelem 2, a döntetlen 1-1 pontot jelent, ezek összege határozza meg a mérkőzés játszmaarányát. (az eredmények 8-8 és 16-0 között lehetnek). A két körmérkőzést követően, a szerzett pontok határozzák meg a sorrendet. Győzelem 3, döntetlen 1- 1 pontot ér. A végeredménynél azonos pontszám esetén az egymás elleni pontszám dönt, ennek egyenlősége esetén, az egymás elleni játszmaarány, majd az egymás elleni gólkülönbség dönt, ha ez is egyenlő, akkor az össz-játszmaarány a mérvadó. Ha az is egyenlő, akkor a csapatok kijelölnek egy-egy játékost, akik egy mérkőzést játszanak. Ha döntetlen, akkor a két játékos szétlövése dönt. (Szétlövés: 5-5 szögletrúgás, amelynél a „fogadó gombot” a kezdőkörbe kell helyezni, úgy, hogy a középpontja a pálya kezdőpontja felett legyen. Ha sikerül támadó szektort adni, akkor kapura lövés következik. A lövés a szögletrúgást elvégző játékosról is pattintható. A több gólt szerző fél győz, amennyiben döntetlen, akkor felváltva lőnek a felek szögletet, ha az egyik fél gólt lő, a másik hibázik, akkor vége a küzdelemnek. Ha 5-5 szöglet után nincs döntés, akkor 6-6. szöglettől, a támadó térfélre lőtt labda akkor is kapura lőhető, ha nincs szektorban. Amelyik csapat bármelyik fordulóban nem jelenik meg, annak addigi eredményeit töröljük, és kizárjuk az II. osztályú bajnokságból. A bajnokság két fordulójában valamennyi versenyző, csak egy csapatban szerepelhet.

A bajnokság 1-2. helyezettje feljut az NB I-es bajnokságba.

Mindenkinek jó játékot kívánok!

Horváth Imre

elnök