2024. június 13. csütörtök 02:33

A Magyar és Nemzetközi Szektorlabda Szövetség oldala

Minden, amit a gombfociról tudni akarsz: szektorlabda, 12 érintéses asztali-labdarúgás, gombfoci

Pákai nyerte a szektorlabda Nyárád Kupát!

3 min read

Július 29-30-án Csíkfalva adott otthont a hagyományos Nyárád Kupának. Ezúttal az új módinak engedelmeskedve szombaton szektorlabda, vasárnap pedig 12 érintéses versennyel.
Szombatra 20 nevezés érkezett a nemzetközi szektorlabda versenyre. A két 10 fős csoportban körmérkőzésen döntöttek a helyezésekről és a továbbjutó helyekről. Az első négy helyezett a negyeddöntőbe jutott, de a többiek is tovább küzdhettek a minél jobb helyezésekért.
Az A csoportban Pákai két 0-0 mellett 7 győzelemmel szerzett 23 pontjával esélyeshez méltóan végzett az élen. Két döntetlenje közül az egyiket Debreczy ellen játszotta, aki szintén szorgosan nyeregette meccseit, az utolsó előtti fordulóban viszont kisebb meglepetést okozva kikapott Bajkótól, így 22 pontjával meg kellett elégednie a csoport 2. helyével. A 3. helyen Dr. Havas végzett 18 ponttal, míg a negyedik helyen Bajkó 13-mal, így ők várhatták ellenfeleiket a negyeddöntőben.

A B jelű csoportban Farkas vereséggel indított Varga ellen, ami annyira felbőszítette, hogy további ellenfeleinek már nem kegyelmezett és 24 pontjával megnyerte a selejtező kört. Simont is legyőzte, aki még egy Marschal elleni döntetlennel vesztett pontot, de így is 22 pontjával a 2. lett. A harmadik helyen Varga jutott tovább a negyeddöntőbe 19, míg a negyedik helyen Papp-Takács 16 ponttal. Utóbbi holtversenyben állt Marschallal, de az egymás elleni eredmény neki kedvezett.

A legjobb nyolc között Farkas és Debreczy meggyőző eredménnyel jutott tovább (előbbi Bajkó ellen 3-0-val, utóbbi Varga ellen 4-0-val), hogy aztán az elődöntőben egymás ellen is egy izgalmas 2-2-játszanak, ami után Farkas jutott a döntőbe. A másik ágon Pákai szoros csatában (2-1) győzte le Papp-Takácsot, majd az elődöntőben már magabiztosan, 2-0-ra Simont, aki egy Dr. Havas elleni gólnélküli döntetlent követően jutott tovább.
A „csalódott játékosok” bronzcsatáját Debreczy nyerte 2-1-re és lett ezzel a Nyárád Kupa 3. helyezettje. A döntőben pedig Pákai nyert ugyanilyen arányban Farkas ellen.

A Nyárád Kupa végeredménye:

 1. Pákai György
 2. Ifj. Farkas Gábor
 3. Debreczy István
 4. Simon Ferenc
 5. Varga Ervin
 6. Papp-Takács Sándor
 7. Dr. Havas Péter
 8. Bajkó Mihály

A Nyárád Kupán ezúttal nem a minősítések szerint díjazták a versenyzőket, hanem a főverseny dobogósai mellett a vígaszág első három helyezettjét. Ott érdekesség, hogy a tizenkét mérkőzésből 8 is szétlövés után dőlt el! Így pl. mindkét „kiselődöntő” (Bodó-Valics 1-1 illetve Incze-Marschal 0-0), de a vígaszág bronzmeccse (Valics-Incze 0-0) és a döntő is (Bodó-Marschal 1-1). Utóbbi kettőt Incze és Bodó nyerte, így a Nyárád Kupa vígaszágának győztese Bodó lett.

A Nyárád Kupa vígaszága:

 1. Bodó Attila
 2. Marschal István
 3. Incze István
 4. Valics Lehel
 5. Moldován Károly
 6. Szabó Márton
 7. Csutak Zsolt
 8. Krejcik Péter
 9. Kománcsik Zsolt
 10. Kovács Nándor
 11. Bors Attila
 12. Kománcsik Sándor