2024. július 20. szombat 07:40

A Magyar és Nemzetközi Szektorlabda Szövetség oldala

Minden, amit a gombfociról tudni akarsz: szektorlabda, 12 érintéses asztali-labdarúgás, gombfoci

Gombfoci a Duna Televízióban – Horváth Imre jelentése UPDATED!

2 min read

Nem rég keresett meg egy kedves hangú hölgy a Duna TV-től, hogy döntésük értelmében a „Magyarország, szeretlek!” című népszerű műsoruk augusztus 28-i adásában a gombfoci lesz a „vendég”.

Természetesen örültem a döntésnek, és nyomban megkezdtük együtt a tervezgetést. A kiinduló helyzet az, hogy a műsor szerkesztői felvették a kapcsolatot egy gombfocigyártó céggel (nem írom le a Fodor Gombfoci nevet, mert az reklám lenne:)), akik információim szerint a legtöbb csapatot gyártják hazánkban, talán leginkább megközelítve a versenyzéshez is alkalmas csapatokat (bábukat).

Az elképzelések szerint ők is hoznák a pályát, és a hozzá tartozó felszerelést, majd rövid beszélgetés is lesz a játékról. Végül pedig gombfocival kapcsolatos kérdésekre kell válaszolni a műsorban szereplő csapatoknak.

Egy dologban nem jutottunk dűlőre a Duna TV szerkesztőjével, mégpedig, hogy miként kapcsolódhat ide a szektorlabda, és miként szerepelhetnének világbajnok versenyzőink az adásban. Részemről mindösszesen egy kérés merült fel, nevezetesen az, hogy a műsorba meghívandó világbajnokaink ne kerüljenek abba a helyzetbe, hogy gombfoci bábukkal kelljen bemutatniuk a szektorlabda sportágat, mert ott könnyen leéghetnének. Televíziós partnerem megértette, és ennek szellemében átgondolta a dolgot. Végül arra a szerintem is jó elhatározásra jutott, hogy most csak a gombfociról lesz szó, de később a szektorlabda is kap egy ilyen lehetőséget. Ebben maradtunk.

Ez természetesen óriási reklám a gombfocinak, illetve a gyártójának, de profitálhat belőle sportágunk is. Az eset pozitív tanulságaként szeretném jelezni valamennyi sporttársamnak, hogy a gombfoci ötlete nem véletlenül merült fel a Duna TV-ben. A játékgyártók tettek róla, hogy a gombfocis nap ötlete „eszébe jusson” a szerkesztőségnek. Jó volna, ha mindegyikünk felfigyelne a környezetében adódó hasonló lehetőségekre, javítva ezzel a média-megjelenésünk jelenlegi szerény mértékét.

A teljes műsor itt tekinthető meg:

http://www.mediaklikk.hu/video/magyarorszag-szeretlek-2016-08-28-i-adas-2/

A gombfocis rész 1:23:00-nál kezdődik.