2024. június 21. péntek 12:42

A Magyar és Nemzetközi Szektorlabda Szövetség oldala

Minden, amit a gombfociról tudni akarsz: szektorlabda, 12 érintéses asztali-labdarúgás, gombfoci

Brazil korrektség – Horváth Imre tudósítása

2 min read

A közeli napokban került sor a Dél-Amerika Bajnokságra, amelyen megbeszélést tartottak a brazil, a chilei, és az argentin szövetségek vezetői.

Érdemes közös nyilatkozatukat szó szerint idézni, mivel ebből derül ki, hogy brazil barátaink állják a szavukat. A tőlük származó 12 labdaérintéses asztali labdarúgás európai népszerűsítéséért cserében ők is népszerűsítik a szektorlabdát Dél-Amerikában. Íme Ludvig Péter barátunk fordítása portugálról:

A Confederação Sul-Americana de Futebol de Mesa (CSFM), vagyis a Dél-Amerikai Asztali Labdarúgó Szövetség (CSFM) 2016 október 10-en a chilei Antofagasta varosában tartott gyűlésen Argentína, Brazília es Chile képviselőinek jelenlétében a következőket határozta:

Először is a CSFM gratulált a VII. Dél-Amerikai Bajnokság rendező bizottságának, különösen Aleksei Rodrigues Faria es Flavio Riccomagno uraknak a VII. Del-Amerikai Bajnokságra biztosított körülmények okán, külön kitérve a különösen jó minőségű asztalokra, felszerelésekre és egyéb infrastruktúrára, valamint a verseny lebonyolítására és a fantasztikus városnéző túrára, amik összességében feltettek Chilét a Del-Amerikai Bajnokságok térképére.

Ezek után megerősítették, hogy a VIII. Del-Amerikai Bajnokság Cordoba (Argentína) városában kerül megrendezésre 2017 október 12 es 17 között. Cordoba Argentína második legnépesebb városa, ahova októberben nagy tömegeket vonz Argentína legjobb Oktoberfestje. További turistacélpont a közelben La Cumbrecita bukolikus es romantikus városa mintegy 120 km-re.

Az is el lett döntve, hogy a Subbuteo (???) (2010 óta) és a 12 érintéses (2012 óta) kategóriákon kívül a magyar eredetű Sectorball kategóriában is megrendezik a versenyt. Ez utóbbi a továbbiakban szerves része lesz a dél-amerikai bajnokságoknak, és először hirdetnek majd bajnokot ebben a kategóriában.

Ezután a gyűlés le lett zárva.

A brazil riport a http://cbfm.com.br/CBFM_Noticia.php?Filtro[ID]=1476701670 link alatt olvasható eredetiben, fotókkal. A Dél-Amerika Bajnokság részleteiről hamarosan beszámolunk.

Forrás: gombfoci.hu – 2016.10.31.