2024. július 20. szombat 09:20

A Magyar és Nemzetközi Szektorlabda Szövetség oldala

Minden, amit a gombfociról tudni akarsz: szektorlabda, 12 érintéses asztali-labdarúgás, gombfoci

Brazíliában is elkezdték

2 min read

Brazíliában már sok éve folynak a lelkes szektorlabda küzdelmek, a 2018-as évet a Budapest Kupa elnevezésű egyéni versennyel kezdték.

A brazil szövetség, a FEFUMERJ (Federacao de Futbeol de Mesa do Estado do Rio de Janeiro) már 2010 óta  folyamatosan, három kategóriában versenyezteti a szektorlabdázókat. Egyéni, páros és csapatversenyek zajlanak. 2018-ban a kétfordulós egyéni küzdelmek a Budapest Kupával indultak január 27-én, míg a második fordulót (Rio de Janeiro Kupa) szeptember 29-én fogják megrendezni.

Az elmúlt hétvégén nem csak Magyarországon (Jurcsik Gábor Emlékverseny), de a világ másik végén, Brazíliában is elkezdődött a 2018-as szektorlabda versenyév. A heves esőzések miatt Rióban csupán négy csapat tizenkét versenyzője állt asztalhoz, azonban a beszámolók alapján tudni lehet, hogy így is remek versenyen vannak túl brazil barátaink. A Budapest Kupa döntőjét végül szétlövés után Horácio Junior (Portuguese) nyerte a Vasco versenyzője, Weber Gomes ellen, miután 0-0-ra végeztek a felek rendes játékidő alatt.  A harmadik helyen szintén a Portuguese versenyzője, Alenio Cheble végzett, miután a bronzmeccsen a Bangus Marcelo Coutinhot sikerült legyőznie.

Az egyéni verseny tehát szeptemberben folytatódik, amely jó erőpróba lehet a portugál Vb-re készülő Seleção számára.

Forrás: Bangu Futmesa