2024. július 20. szombat 09:10

A Magyar és Nemzetközi Szektorlabda Szövetség oldala

Minden, amit a gombfociról tudni akarsz: szektorlabda, 12 érintéses asztali-labdarúgás, gombfoci

Új helyszínen a 2018-as vébé

2 min read

A nemzetközi szabályok alelnöke megerősítette a CBFM felé tegnap (28.11.17), hogy Japán helyett más helyszínt kell kijelölni a 2018-as világbajnokságra és így esett a választás Portugáliára.

Portugália legutóbb a 2001-es World Subbuteo League-nek adott otthont, akkor Porto volt a vendglátó, és 17 év után Portugália ismét nagyszabású versenyt rendez, ezúttal a Szektorlabda és 12 érintéses Világbajnokságot, beleértve az Interclub Világbajnokságot is.

A megvalósítás időpontjában nem történt változás, azaz a 2018. november 15-18 . közötti időszak fennmaradt .

A világbajnokságra a Lisszabon mellett található Moita település sportcsarnokában kerül sor.

Az utolsó vébé Debrecenben volt, ahol Románia lett a világbajnok szektorlabdában, míg Brazília a 12 érintéses szakágban. Az egyéni kategóriákban a magyar Koczor János, a Testvériség játékosa és a brazil Jefferson Genta, a Palmeiras élharcosa voltak  a világbajnokok.

Az Interclubk Világkupa legutóbb 2016-ban, Rio de Janeiróban volt, és a 12 érintésesben a Palmeiras, míg szektorlabdában a Testvérség bizonyult a legjobbnak.

Portugáliára kiváltságos központi pozíciója és a legkönnyebb miatt esett a választás, hiszen mind az európaiak, mind a dél-amerikaiak számára egyszerű az eljutás luzitán földre. A szervezők így bíznak benne, hogy a következő világbajnokság meghaladhatja a Rio de Janeiro-i 2012-es létszámát, amikor 11 ország és 160 résztvevő sportolót regisztráltak.

– A CBFM (brazil asztali labdarúgó konföderáció) esetében:

Robson Marfa
elnök

Marcelo Lages
nemzetközi szabályok

Jorge Farah
12 érintéses

Marcelo Coutinho
Szektorlabda

– Az ISF (Nemzetközi Szektorlabda Szövetség) által:

Horváth Imre
elnök

Mártonfi István
alelnök

Forrás: http://www.cbfm.com.br/CBFM_Noticia.php?Filtro%5BID%5D=1511957769