2024. július 20. szombat 08:22

A Magyar és Nemzetközi Szektorlabda Szövetség oldala

Minden, amit a gombfociról tudni akarsz: szektorlabda, 12 érintéses asztali-labdarúgás, gombfoci

Ismét kitettek magukért a brazilok

3 min read

Július 11-12-én, Rio de Janeiro adott otthont az V. Szektorlabda Bajnokságnak
Öt csapat (Rio de Janeiro (Bangu, Friburguense és Vasco da Gama), Sao Paulo (Maria Zelia) és Minas Gerais (Juiz de Fora Tupi)) részvételével az impozáns Sao Januario stadionban rendezték a brazilok legnagyobb szektorlabda eseményét egyéni és páros kategóriákban.
A magyar eredetű szektorlabda már nyolc éve van jelen Brazíliában, és a Barzil Asztali-labdarúgó Szövetség (CBFM) az éves naptárában kiemelt eseményként kezeli az ebben a módban rendezendő versenyeit.

A Vaco da Gama vezetője, Marcelo Lages igazán remek versenyt hozott össze, a himnuszt gitáron játszotta el a híres zenész, Van Nicio.
Néhány héttel ezelőtt a Vasco megnyerte a csapatbajnokságot. A riói csapat ellenfele a döntőben a Bangu AC volt, amelyet nagy küzdelemben sikerült maguk mögé utasítaniuk. A harmadik helyre a sao pauloi SAV Maria Zelia gárdája ért oda.
A bajnokcsapat CR Vasco da Gama: Felipe Albuquerque, Marcelo Lages, Robson Marfa és Weber Gomes.

A bajnoki címmel a zsebükben, magabiztosan várták a rióiak az újabb próbatételt, amely az első napon, a páros küzdelmekkel kezdődtek.
Itt sem volt meglepetés, a Marcelo „Vasco” Lages-Robson Marfa páros nyert végül, a döntőnek is beillő meccsen a S.AV Maria Zelia Guterres-Renato Pinheiro duóját kényszerítették kétvállra. Azonban nem volt ennyire sima a győzelem, az utolsó kör előtt három párosnak is esélye volt a győzelemre, végül a vendéglátók húzták be az aranyérmet.
Végeredmény: 1 Marcelo Lages-Robson Marfa, 2. Felipe Albuquerque-Weber Gomes Guterres 3. Barthez-Renato és 4. Lauro Couto-Marcelo Coutinho.

A verseny érdekessége, hogy a debreceni csapat fél szemmel figyelte az eseményeket, ugyanis a 4. helyezett Bangu AC nemzetközi csapatában egy DEAC-DALC versenyző, Puskás Zoltán is jelen van, ugyan ő nem vett részt a versenyen, de készen áll egy esetleges megmérettetésre.

Másnap, azaz július 12-én az egyéni küzdelmekkel folytatódott a rendezvény. Külön érdemes megemlíteni, hogy egy új klub, a Juiz de Tupi révén két versenyző is részt vett a versenyen Leonardo Stumpf és Marcos Motta személyében, akik a világbajnokságra is elkísérik majd a brazil válogatottat.

A döntőt végül két Vasco da Gama játékos, Robson Marfa és Weber Gomes játszotta, utóbbi 1-0-ás győzelmet aratott, így övé lett az aranyérem, míg csapattársa az ezüstéremmel volt kénytelen beérni. A bronzmeccsen Marcus Konstantin Friburguense diadalmaskodott a SAV Maria Zelia játékosa, Guterres felett, szintén 1-0 arányban.

A sorozatos szektorlabda versenyeken is látszik, hogy dél-amerikai barátaink lázasan készülnek a szeptemberi világbajnokságra, ahol meglepetésre is készülnek!

További sok sikert és jó játékot kívánunk nekik, és szeretettel várjuk őket!

Forrás: http://www.fefumerj.com.br/v-campeonato-brasileiro-de-sectorball-resenha/