2024. július 18. csütörtök 20:04

A Magyar és Nemzetközi Szektorlabda Szövetség oldala

Minden, amit a gombfociról tudni akarsz: szektorlabda, 12 érintéses asztali-labdarúgás, gombfoci

VERSENYKIÍRÁS – 2024. ÉVI ASZTALI – LABDARÚGÓ NB I. CSAPATBAJNOKSÁG

4 min read

A bajnokság lebonyolítói a Magyar Asztali – Labdarúgó Szövetség tagszervezetei. A fordulók helyszínei és időpontjai:

  • I. forduló: 2024. március 9. Komárom
  • II. forduló: 2024. május 11. Szombathely
  • III. forduló: 2024. szeptember 21. Szeged
  • IV. forduló: 2024. október 26. Komló

NEVEZÉSI DÍJ: nincs meghatározva. A résztvevő csapatok mindegyike a klubvezetők előzetes egyeztetésének értelmében 10.000.- Ft/csapat összeget felajánl fordulónként a mindenkori rendező klub költségeihez hozzájárulva, amelyről a házigazda természetesen számlát köteles kiállítani.
NEVEZÉSI HATÁRIDŐ: 2024. 03. 04. éjfél. Nevezni a demegyula79@gmail.com e-mail címen lehet. Minden nevezés visszaigazolásra kerül!
DÍJAZÁS: Az első három helyezett csapat tárgyjutalmat kap.
RÉSZTVEVŐK: Testvériség SE I.-II., DÖKE – Komló, ALC KSE Szeged, Vác ALK, Hírös ALSE Kecskemét I.-II., Vasi GE, Energofish Marosvásárhely, Komáromi KKSE.
Az országos csapatbajnokságban adott évben minden versenyző csak egy klub, illetve csak egy csapat színeiben játszhat. Ha egy adott egyesület két különböző osztályban is indít csapatot, akkor négy legerősebb versenyzője (2024.01.28. verseny utáni ranglista alapján) csak az első csapatban játszhat. A benevezett csapatok és játékos névsorok elérhetőek lesznek a www.malsz.hu oldalon. Minden csapat első 4 játékosa jelölve lesz, hogy ők nem játszhatnak második vagy tartalék csapatban. Év közbeni nevezés esetén az eredetileg leadott játékos pozíciók nem módosulnak, az újonnan benevezett játékos csere lesz.
RENDSZABÁLYOK: A verseny közben a rendező alkoholellenőrzést végezhet. Ittas versenyző a versenyből kizárásra kerül. A versenyen kötelező a klub hovatartozást jelző mez viselete.
LEBONYOLÍTÁS: A csapatok négy teljes körmérkőzést játszanak, fordulónként egyet. A négy forduló alatt minden versenyző egyszer megmérkőzik az ellenfél első, második, harmadik és negyedik táblán szereplő játékosával. A sorrendet a 2024.01.28. verseny utáni ranglista szerint kell megadni. A négy körmérkőzést követően a szerzett pontok határozzák meg a sorrendet. Csapatgyőzelem 3, döntetlen 1-1 pontot ér. Azonos pontszám esetén az egymás elleni pontszám dönt, ennek egyenlősége esetén az egymás elleni játszmaarány, majd az egymás elleni gólkülönbség dönt. Ha az is egyenlő, akkor az összesített játszmaarány. Annak egyenlősége esetén a csapatok kijelölnek egy-egy játékost, akik egy mérkőzést játszanak. Ha döntetlen, akkor a két játékos szétlövése dönt. (Szétlövés: 5-5 szögletrúgás, amelynél a labdát fogadó bábút a kezdőkörbe kell helyezni úgy, hogy a középpontja a pálya kezdőpontja felett legyen. Ha sikerül támadó szektort adni, akkor kapura lövés következik. A több gólt szerző fél győz, amennyiben döntetlen, akkor felváltva lőnek a felek szektoros szögletet, ha az egyik fél gólt lő, a másik hibázik, akkor vége a küzdelemnek. Ha újabb 5-5 szöglet után sincs döntés, akkor a következő szöglettől a támadó térfélre lőtt labda akkor is kapura lőhető, ha nincs szektorban, de a két versenyző megállapodhat abban, hogy szektoros szöglettel folytatják a küzdelmet. Ha a szögletet elvégző bábú a lövés útjába kerül, nem helyezhető el, ellenben lehet róla kapura pattintani a labdát.)

Forduló párosítások:

I.II.III.IV.
1-41-31-21-1
2-32-42-12-2
3-23-13-43-3
4-14-24-34-4

Amelyik csapat nevezett és a négy forduló közül bármelyikben nem jelenik meg, annak addigi eredményeit töröljük, és kizárjuk az I. osztályú bajnokságból. A kizárt egyesület, a 2025. évi bajnokság legalsóbb osztályában indulhat! A csapatbajnokság 9-10. helyezettje kiesik a II. osztályú bajnokságba, helyettük az NB II. CSB 1-2. helyezettje jut fel.

Mindenkinek jó játékot kíván:

Deme Gyula
Szervező