2024. június 21. péntek 13:40

A Magyar és Nemzetközi Szektorlabda Szövetség oldala

Minden, amit a gombfociról tudni akarsz: szektorlabda, 12 érintéses asztali-labdarúgás, gombfoci

Felcseréltünk két versenyt: kvalifikáció – egyéni bajnokság; plusz szabályok

2 min read

Az Eb-kvalifikáció lázában egy-két dolgot meg kellett változtatni, azonban ez nem jelenti azt, hogy ezek a változtatások a jövőben is így maradnak. A jövő majd eldönti mi a helyes út.

Első körben, amiről szót kell ejteni az a májusi és júniusi verseny jellegének felcserélése. Itt annyiról van szó, hogy sem az időpont, sem pedig a helyszín nem változik, csupán a kiírás cserélődik fel. Így májusban, Debrecenben indul az egyéni bajnokság és júniusban, Gödön fejeződik be a kvalifikáció.

Ez volt:
2017.05.21. 2017-es Eb-kvalifikáció 8/8 Debrecen
2017.06.18. Magyar Egyéni Bajnokság 1/3 Göd

Ez lett:
2017.05.21. Magyar Egyéni Bajnokság 1/3 Debrecen
2017.06.18. 2017-es Eb-kvalifikáció 8/8 (eredményhirdetés) Göd

 

A másik változtatás már kicsit érdekesebb lehet, hiszen az egyéni bajnokságban immár mindhárom forduló számítani fog. Ez a rendszer próba jelleggel lesz most bevezetve, reméljük, azt a hatást éri el, mint amire az ötletgazdák számítanak.
Azaz, aki szeretne a tavalyi sikeres Egyéni Bajnokságon idén is részt venni és eredményesen szerepelni, úgy készüljön, hogy minden fordulóban meg kell jelennie. Nem 1 és nem 2 forduló eredménye, hanem mindhárom forduló összesítése számít, azaz aki részt vesz az 1., 2. és 3. fordulóban és értékelhető eredményt ér el, azok kerülnek a tabellára elsőnek, mindenki más – tehát aki csak 1 vagy 2 fordulón jelenik meg – csak a teljes kört lejátszók után jöhet.

Aki nem vesz részt minden fordulóban, nem kap büntető pontot, azonban hiába szerez több pontot, mint egy olyan, aki mindhárom alkalommal megjelenik, csak utána lesz rangsorolva (X megjelenik mindhárom fordulóban, szerez 15 pontot, míg Y két fordulón jelenik meg és szerez 27 pontot, mégis X mögött fog végezni a tabellán, mert nincs meg a 3 eredménye).

Az Egyéni Bajnokság teljes kiírása hamarosan várható!