2024. június 13. csütörtök 02:49

A Magyar és Nemzetközi Szektorlabda Szövetség oldala

Minden, amit a gombfociról tudni akarsz: szektorlabda, 12 érintéses asztali-labdarúgás, gombfoci

Országos Egyéni Bajnokság – Kiírás

3 min read

Mielőtt belevágnánk az Egyéni Bajnokság idei küzdelmeibe, az alábbiakban néhány fontos információt osztunk meg az érdeklődőkkel.

Idén második alkalommal rendezzük meg a 12 érintéses asztali-labdarúgás magyar Országos Egyéni Bajnokságát. A tavaly indult kezdeményezés 2017-ben már szeretne szintet lépni, ezért néhány változtatást léptetünk életbe. 2016-ban 5 fordulós volt az OB, amelyből 3 eredmény számított. Az 5 fordulós lebonyolítást a kvalifikáció is engedte, azaz „befért” a versenynaptárba, illetve igény is mutatkozott a nívósnak ígérkező verseny hosszabb lebonyolítására, hiszen tizenegy résztvevője volt. Idén „sajnos” nincs annyi időnk, így 3 forduló kerül lebonyolításra, amelyből mindhárom eredmény számítani fog és így vélhetően még izgalmasabb küzdelmet hoz majd a sorozat.

Az Egyéni OB – a fordulók számától függetlenül – összes fordulója számít a végelszámolásnál. A hagyományoktól eltérően nem X-ből Y eredmény az érvényes, hanem minden egyes forduló számít. Ellenben a kevesebb megjelenés részben érvénytelen, azaz csak az a versenyző kerül a tabellára, aki minden fordulóban megjelent és érvényes eredményt ért el. Az egyes játékosok fordulónkénti érvényes eredményéhez az aktuális fordulóban található mérkőzései számának a minimum 40%-a szükséges. Aki kevesebb alkalommal jelenik meg, csak azok után kerül a tabellára, akik minden fordulóban megjelentek.

A 2017. évi Egyéni OB három fordulóból áll, azaz azok a versenyzők rendelkezhetnek érvényes eredménnyel, akik mindhárom fordulóban érvényes eredményt érnek el.
Időpontok módosítására nincs lehetőség, így kérjük, mindenki előre tervezze be részvételi szándékát! Késni lehet az adott fordulóról, azonban a kezdési időponttól számított 1 óra elteltével már nem lehet bekapcsolódni a versenybe. A késés miatt elmaradt mérkőzése(ke)t az aktuális forduló végén kell pótolni.
Célunk nem a létszám csökkentése, épp ellenkezőleg, nívót szeretnénk adni a sorozatnak, ezért arra kérünk mindenkit – a tavalyi sikeres OB-hez hasonlóan –  jelenjen meg mindhárom fordulóban.
A fordulók lebonyolítása a rendező szakosztály feladata, figyelembe véve a nevezők létszámát és a rendelkezésre álló időt.
A kérdéses dolgokban a szakág vezetője – jelenleg Puskás Zoltán – dönt.

12 érintéses Országos Egyéni Bajnokság

Verseny neve: Országos Egyéni Bajnokság 2017.
Verseny rendezője: MSZSZ
Verseny helyszíne és időpontja:
1. forduló: Debrecen (Ifiház Debrecen, Simonffy utca 21.) 2017.05.21. 10:00.
2. forduló: Budapest (MSZSZ Főhadiszállás, Viola utca 6. 1/7.) 2017.09.10. 10:00.
3. forduló: Debrecen (Ifiház Debrecen, Simonffy utca 21.) 2017.12.09. 10:00.

Nevezés: 2017. 05. 11-én éjfélig, írásban, az info@sectorball.hu e-mail címen vagy utólagos nevezésre is van lehetőség személyesen az 1. forduló előtt 09:45-ig.
Nevezési díj: 2000 Ft/fő/forduló; Diák és nyugdíjas 1000 Ft/fő/forduló
Vagy egy összegben 5000 Ft/fő; Diák és nyugdíjas 2500 Ft/fő
A nevezési díjat a szakág vezetőjénél lehet befizetni.
Díjazás: Az első három helyezett serleget és érmet kap. Az első helyért a tavalyi hatalmas vándorserleg lesz kiosztva. Illetve szeretnénk a dobogósok részére tárgyjutalmat is kiosztani.
A helyszínen dohányzás és alkohol fogyasztása tilos!
A versenyen csak olyan versenyzők vehetnek részt, akik rendezték a 2017. évi játékengedély díjukat! A játékengedély díj befizetésére a helyszínen lesz mód, ára 500 Ft/fő/év.