2024. június 21. péntek 12:25

A Magyar és Nemzetközi Szektorlabda Szövetség oldala

Minden, amit a gombfociról tudni akarsz: szektorlabda, 12 érintéses asztali-labdarúgás, gombfoci

Csíkfalva Kupa

2 min read

Múlt hétvégén rendezték meg a Csíkfalva Kupa szektorlabda bajnokságot a nyárádmenti községközpontban, ahol ezúttal 23 versenyző nevezett be és állt asztalok mellé, ebből nyolcan az anyaországból érkeztek, öten Csíkszeredából, Kolozsvár egy versenyzővel képviseltette magát, hatan marosvásárhelyiek voltak, illetve a házigazdák is indultak három játékossal.
A hagyományos szektorlabda versenyben szombaton zajlottak az egyéni versenyek, itt Pákai György, Lukács Viktor, Simon Ferenc, dr. Havas Péter, Varga Ervin, Debreczi István, Mártonfi István és Csutak Zsolt jutott a legjobb nyolc közé, a két négyes csoport legjobbjai pedig továbbléptek, így végül a marosvásárhelyi Pákai György lett a bajnok, megelőzve a kolozsvári származású, de Magyarországon élő Debreczi Istvánt és az ugyancsak anyaországi Lukács Viktort.
Vasárnap zajlott a páros verseny, itt nyolc duó állt asztalokhoz, a „mindenki mindenkivel” alapon zajló körverseny végén a Pákai-Debreczi páros lett bajnok, a második helyezést a Mártonfi-Lukács duó, a harmadikat a Terjék Zsolt-Varga Ervin kettős szerezte meg.

Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember, álló emberek és belső tér

Jó feltételek között, szép számú mezőnnyel zajlott a verseny – mondta el Varga Ervin főszervező, kiemelve, hogy szép fejlődést mutatnak a csíkszeredai szektorlabdázók, akik egyre jobb helyezéseket érnek el a versenyeken. Azt is megtudtuk: december 18-án szándékoznak megrendezni a hagyományos év végi záróversenyt Szovátán, ha pedig a járványhelzet ott nem tenné lehetővé, akkor ismét szóba kerülhet Csíkfalva, mint helyszín.

Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember és álló emberek
Egyéni végeredmény:
1. Pákai György (DÖKE-Komló)
2. Debreczy István (Vasi Gombfoci Egyesület)
3. Lukács Viktor (Testvériség SE)
Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember, álló emberek és belső tér
Páros végeredmény:
1. Pákai György – Debreczy István
2. Lukács Viktor – Martonfi István
3. Varga Ervin – Terjék Zsolt