2024. július 18. csütörtök 18:35

A Magyar és Nemzetközi Szektorlabda Szövetség oldala

Minden, amit a gombfociról tudni akarsz: szektorlabda, 12 érintéses asztali-labdarúgás, gombfoci

FESZTIVÁL KUPA 2021 – a versenyrendező szemével

3 min read

Amikor értesültem róla, hogy Tiszavasváriban sajnálatos módon elmarad a verseny, akkor rögtön arra gondoltam, miként segítsek a közösségünknek. Azután pedig az jutott eszembe, mi van akkor, ha esetleg másik klub is jelentkezik beugró rendezőnek. Mert természetesen legyen övé az elsőbbség, nem szeretnék én bárkit is hátrányba hozni, csak segíteni a szándékommal. Szerencsére az elképzelésem találkozott a MALSZ elnökségének véleményével, így már a szegedi AGÓRA igazgatónőjét kellett csupán meggyőznöm. Volt egy kétnapos nagyrendezvényük, de a szombati egynapos gombfoci verseny mindenki számára megfelelt. A szerződés megköttetett, oklevél, serleg és érem is került elő, Najror Zoli és Németi Csabi pedig segített, ahol tudott.

Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember, álló emberek és belső tér

Megérkezett a 36 mindenre elszánt versenyző, mégpedig 11 egyesületet képviselve. Véleményem szerint népes és erős mezőny gyűlt össze, jó volt látni, ahogyan örülnek a másiknak az egymást rég nem látott sporttársak. Emu részletesen bemutatott engem a svájci lebonyolító programnak, ilyen előzményeket követően vágtunk neki a 9 fordulós versenynapnak. Amíg játszottatok, én nyitott szemmel jártam. Ha kellett bíráskodtam, ha nem, fényképeztem. Láttam önfeledt gólörömöt, hallottam diadalmas csatakiáltást, szerencsés pattintást, vagy éppen hatalmas támadó szektort. Láttam a régi önmagát idéző Bottyán Zolit, vagy éppen a kapufákkal hadilábon álló Mártonfi Pistit. A feltörekvő, ügyes kezű maroslelei srácokat, vagy a messziről érkező, rendkívül szimpatikus csíkszeredai barátainkat. Láttam az orosházi Mihály Zolit oroszlánként küzdeni, Pákai Gyurit pedig óramű pontossággal koncentrálni és játszani. Nagy Bélát passzolás közben is mosolyogni, Szegedi Bandit a kapusának nagy védése után örülni.

Lehet, hogy egy kép erről: belső tér és , szöveg, amely így szól: „Gombfoci 1-8 1”

Gratulálok a dobogós helyezést elérőknek és a kategóriánkénti helyezetteknek is, különösen Kondor Gabinak a bemutatott produkciójához. Nagyon köszönöm a komplett Tesi csapatának, hogy maradtak az eredményhirdetést követően és 20 perc alatt elpakoltunk magunk után.Szóval igazán jó volt újra együtt lenni így közösen, még ha beugró rendezőként is, hirtelen. Gyertek máskor is, ha tudtok. Ígérem, ha módomban áll, megszervezem.

DEME GYULA

A FESZTIVÁL KUPA 2021. végeredménye:

1. Kondor Gábor
2. Pákai György
3. Koczor János

Osztályok szerinti végeredmény:

II. osztályIII. osztályMinősítés nélkül
1. Kondor Gábor1. Mihály II. Zoltán1. Marschal István
2. Koczor János2. Széll Gergő2. Németi Csaba
3. Nagy Béla3. Kondor Balázs3. Bajkó Mihály