2024. július 18. csütörtök 18:43

A Magyar és Nemzetközi Szektorlabda Szövetség oldala

Minden, amit a gombfociról tudni akarsz: szektorlabda, 12 érintéses asztali-labdarúgás, gombfoci

Saját csapdájukban a gombfocisták!

3 min read

Világviszonylatban is páratlan sorozatot tudhat magáénak a magyar szektorlabda válogatott, közérthetőbben a magyar gombfoci válogatott: eddig minden Európa, és világbajnokságot megnyertek!


Mi, magyarok sportnemzetnek tartjuk magunkat, hisz olimpikonjaink temérdek aranyéremmel kényeztették el eddig a haza sportkedvelőket. Azonban mi a más népek által kitalált sportokban elért eredményeinket tarjuk számon, elsősorban. Sokan nem tudják, hogy a szektorlabda pillanatnyilag az egyetlen sportág, amely magyar eredetű, s nem más, mint a gombfoci nevű, szintén magyar eredetű népi játék szellemi-ügyességi sport változata.

A Magyar Szektorlabda Szövetség tagjai jó hazafiként mindent elkövetnek, hogy világszerte elterjedjen ez a kedves játék. Állami támogatásuk nem lévén, mindezt saját zsebükből teszik. E hihetetlen áldozatvállalás eredményeképp ma már a világ öt földrészének 23 országban ismerik, és játsszák valamilyen szinten a szektorlabdát. Már Dél-Amerikában is utat tört magának ez a kreatív magyar találmány, melynek hozadékaként júniusban Brazília ad otthont a világbajnokságnak.

Azonban a magyarok ezzel saját sportág-népszerűsítési tevékenységük csapdájába estek. Ugyanis idehaza mindenki boldog, hogy a fociőrült brazilok (sőt, az argentinok és az uruguayiak is) mostanában gombfociőrületbe kezdenek átcsapni, azonban nincs pénze a magyar szövetségnek arra, hogy válogatottjával részt vegyen a Rio de Janeiro városában megrendezésre kerülő VB-n.

A válogatott csapat tagjai a családjuktól, rokonságuktól próbálják előteremteni a kiutazáshoz szükséges összeget, de már látható, hogy ez nem mindenkinek fog sikerülni, ezért külső segítség nélkül nem a legerősebb összeállításban tudunk pályára lépni június 7-én, amikor is a házigazdákkal fogunk, minden bizonnyal óriási érdeklődés mellett összecsapni. Ezzel veszélybe kerülhet ez az egyedülálló sikersorozat, amely 1994 óta tart, s amit, ha most meg tudnánk őrizni, micsoda fesztivált rendezhetnénk erre felépítve a 2014-es budapesti Európa-bajnokságon!

Éppen ezért azokhoz a gombfocikedvelőkhöz fordulunk, akiknek módjukban áll bármely nagyságrendű adományukkal segíteni virtuóz kezű fiaink VB-szereplését, az – kérjük – keressék meg a szövetséget a gombfoci@gombfoci.hu e-mail címen, vagy a+36-70-50-938-50-es telefonszámon. Cégek sem járnak rosszul a gombfocisták, vagyis a szektorlabdázók szponzorálásával, hisz várható sikerük bizonyosan megfelelő média-nyilvánosságot fog kapni, nem is beszélve a 2014-es EB reklámlehetőségeiről. Gyerünk, fogjunk össze a magyar gombfocistákért!