2024. március 19. kedd 08:52

A Magyar és Nemzetközi Szektorlabda Szövetség oldala

Minden, amit a gombfociról tudni akarsz: szektorlabda, 12 érintéses asztali-labdarúgás, gombfoci

2021. évi Világbajnokság kvalifikációs kiírás

3 min read

A 2021-es év világbajnoki helyszínét, és idejét, ugyan még nem tudhatjuk, de a selejtező sorozatot, természetesen meg fogjuk rendezni. Nagy valószínűséggel, a Portugáliai világbajnoksághoz hasonlóan, 8 fő lesz a válogatott keret. Tehát a selejetző sorozat 5 fordulója után, a (legjobb 4 forduló eredményeit figyelembe véve!!!) alakul ki a magyar válogatott keret.

A selejtező sorozaton első helyen végzett versenyző lesz a magyar csapat kapitánya. Ő dönt arról, hogy a világbajnokságon, a 4 fős magyar csapat, milyen felállásban lépjen pályához.

Nagy valószínűséggel, az előző világbajnoksághoz hasonlóan, ez a 8 fő fogja alkotni az egyéni versenyeken a magyar válogatottat is.

Az adott forduló nyertese 21 pontot kap, a 2.helyezett 18 pontot és így tovább. (3.-16p; 4.-14p; 5.-12p; 6.-10p; 7.-8p; 8.-6p; 9.-4p; 10.-2p; 11.helyezett és az őt követők mind 1-1 pontot kapnak)

A világbajnoki selejtező sorozat lebonyolítása:

 A nevezők számától függően kettő vagy több csoportba lesznek besorolva a versenyzők, ranglista alapján. A csoportokból 8 fő fog továbbjutni, előre meghatározott lebonyolítás szerint, (pl.a1-b4; a2-b3; a3-b2; b1-a4;) és ott 2 fordulóban (oda-visszavágón) dől el a továbbjutás sorsa. Ha az oda-visszavágó után döntetlen alakult ki, akkor 3-3 büntető rúgás (11-es) következik. Ha ezután is döntetlen az állás, akkor felváltva jönnek a 11-es lövések, míg el nem dől, ki lesz a győztes. Mind a csoportból, mind az egyenes kiesésnél, a kiesettek helyosztókat játszanak, így a megfelelő mérkőzés mennyiség, és a versenyhelyezés is ki fog alakulni.

Nevezési díj 2 ezer forint/fő/forduló, amelyet a rendező klub felé kell megfizetni. Az első fordulót követően is lesz lehetőség nevezést leadni, azonban a nevező számoljon azzal, hogy hátrányból fog indulni. A nevező vállalja, hogy a nevezéssel a nevezési díj megfizetését is rendezi. A nevezési díjat az aktuális forduló napján kell befizetni, a verseny helyszínén.

A nevezéseket, az adott verseny kiírásában megnevezett személynek kell leadni, vagy Kovács Nándornál.

Tel:30/8720472

e-mail: kovacsnandor1974@freemail.hu

messengeren

A versenyeken a nemzetközileg elfogadott szabályok az érvényesek. Az egyes versenyeken is díjazzuk a helyezetteket (éremmel, oklevélel), valamint a végső sorrend dobogósait is (serleg és érem).

A világbajnoki selejtező sorozat, úgy mint az elmúlt időben is megszokott volt, 2020-ban is 5 fordulós lesz.

FONTOS! A selejtezők 5 fordulójából a 4 legjobbat számoljuk, ez alapján alakul ki a végleges sorrend.

1.Forduló; Március 7. Budapest 1/5

2.Forduló; Május 16. Debrecen 2/5

3.Forduló; Szeptember 5. Budapest 3/5

4.Forduló; Október 10. Debrecen 4/5

5.Forduló; December 5. Debrecen 5/5

A versenyeken ranglista pontok szerezhetőek.

A szakágra jellemező (megszokott) viselkedési normákat kérjük betartani, azaz mellőzzük a hangoskodást és az alkohol fogyasztást! Kérjük versenyzőinktől a sportruházatban való megjelenést!

Jó játékot és eredményes versenyeket kívánok minden 12 érintéses játékosnak a 2020-es évre!

A versenyeken a nemzetközileg elfogadott szabályok az érvényesek.

Kovács Nándor (12 érintéses szakágvezető)