2024. június 21. péntek 13:55

A Magyar és Nemzetközi Szektorlabda Szövetség oldala

Minden, amit a gombfociról tudni akarsz: szektorlabda, 12 érintéses asztali-labdarúgás, gombfoci

XI. MAROS KUPA – eredmények

2 min read

Augusztus 20-án Maroslelén igazi tüzijáték volt! Na nem a nemzeti ünnepünk estéjén, hanem egész nap a szektorlabda asztalok mellett. Ekkor rendezték meg ugyanis a XI. Maros Kupát 38 résztvevővel. 24-en a 150 pont felettiek, a maradék 14 pedig az az alattiak versenyében indult el. A rendezvényt Drimba Tibor, Maroslele polgármestere nyitotta meg, aki a Maczelka családot is méltatta, akik nélkül nem is létezne a maroslelei gombfoci, szektorlabda. Felemelő volt Eperjesi Mátyás tubán előadott Himnusza is, amit a jelen lévők felállva hallgattak meg.

Mindezek után pedig elindult a verseny!
A felső ágon négy darab egyenként 6 fős csoportban zajlottak a küzdelmek, igazi meglepetések nélkül. Hibátlanul csak Bottyán jutott tovább, további hárman pedig veretlenül. A csoportok végeredménye:

A csoportokból kettesével jutottak a játékosok az 1-8., 9-16. illetve 17-24. helyzésekről döntő egyenes kieséses szakaszba, majd a helyosztók után minősítésüknek megfelelően lettek díjazva a versenyzők. A helyezettek:

III. osztály:
1. Fejes Ferenc
2. Marschal István
3. Németh István
Maros Kupa:
1. Koczor János
2. Mártonfi István
3. Lukács Viktor


II. osztály:
1. Koczor János
2. Deme Gyula
3. Horváth Imre

A minősítés nélküliek kategóriájában két hét fős csoportba kerültek a résztvevők, ahol az utolsó fordulóban dőlt csak el a továbbjutók kiléte. Továbbjutott a legutóbbi, szegedi verseny két döntőse is, és már az elődöntőben összecsaptak. A versenyen végül hazai győzelem született. A szervezők a legjobb helyen végző 18 éven aluli versenyzőnek különdíjat is ajánlottak fel. Mivel a 150 pont felettiek között is ott volt Széll Gergő, de egyedüli kiskorúként, így természetesen ő érte el a legjobb helyezést. Ám ezt akkor már a verseny előtt is tudni lehetett volna. Így a minősítés nélküliek közül várták a legjobb helyezést elérő fiatalt, aki végül Matkó Dóra lett.

Minősítés nélküliek:
1. Redenczki István
2. Maczelka Árpád
3. Inczédi Gergő
A legjobb fiatal versenyző: Matkó Dóra