2024. június 13. csütörtök 03:00

A Magyar és Nemzetközi Szektorlabda Szövetség oldala

Minden, amit a gombfociról tudni akarsz: szektorlabda, 12 érintéses asztali-labdarúgás, gombfoci

VERSENYKIÍRÁS – SZEKTORLABDA NB1

4 min read

A 2022. évi SZEKTORLABDA NB I. Csapatbajnokság

Versenykiírás

A bajnokság lebonyolítója az MSzSz. 

A fordulók helyszínei, és időpontjai:

I. forduló január 29. Lakitelek, Népfőiskola, 10 óra
II. forduló: április 23. Budapest 
III. forduló: szeptember 10. Szeged
IV. forduló: október 29. Komló  

NEVEZÉSI DÍJ: 15.000.-Ft/csapat.

NEVEZÉSI HATÁRIDŐ: 2022. 01. 25. éjfél. Nevezni a martonfi.istvan@malsz.hu e-mail címen lehet. Kérjük a versenyzők nevét is adjátok meg, a versenyengedélyek elkészítése érdekében. Minden nevezést visszaigazolunk! Amennyiben 24 órán belül nem érkezik meg a visszaigazoló email, akkor jelezzétek telefonon Mártonfi Istvánnál:+36702242110.

DÍJAZÁS: Az első három helyezett csapat tárgyjutalmat kap.

RÉSZTVEVŐK: Testvériség SE I-II, DÖKE Komló, Józsefvárosi SZE, ALC KSE Szeged I, Hírös ALSE, Mundial’93 FCSE, Vasi GE, Dunakanyar Forte, Energofish Marosvásárhely.

Az országos csapatbajnokságban, adott évben, minden versenyző, csak egy klub, illetve csak egy csapat színeiben játszhat. Minden csapat négy legerősebb versenyzője (2022.01.01 ranglista alapján) csak az első csapatban játszhat. A benevezett csapatok és játékos névsorok elérhetőek lesznek a www.malsz.hu oldalon. Minden csapat első 4 játékosa jelölve lesz, hogy ők nem játszhatnak második vagy tartalék csapatban. Év közbeni nevezés esetén az eredetileg leadott játékos pozíciók nem módosulnak, az újonnan benevezett játékos csere lesz.

A versenyen csak azok klubok indulhatnak, amelyek nevezési díjukat a nevezés határidejéig átutalják a Magyar Szektorlabda Szövetség 14100392-94584949-01000001 bankszámlájára az NB I. Csb-re benevezett versenyzők 2022. évi játékengedélyükkel együtt! A versenyengedély díja 2.000.-Ft/fő/év. A közlemény rovatban fel kell tüntetni a klub nevét.

RENDSZABÁLYOK: A verseny közben a szövetség alkoholellenőrzést végez. Ittas versenyző a versenyből kizárásra kerül. A versenyen kötelező, a klub hovatartozást jelző mez viselete.

LEBONYOLÍTÁS:

A csapatok négy teljes körmérkőzést játszanak, fordulónként egyet. A négy forduló alatt, minden versenyző, egyszer megmérkőzik az ellenfél első, második, harmadik és negyedik táblán szereplő játékosával. A sorrendet a 2022.01.01-i ranglista szerint kell megadni.

A négy körmérkőzést követően, a szerzett pontok határozzák meg a sorrendet. Csapatgyőzelem 3, döntetlen 1-1 pontot ér. Azonos pontszám esetén az egymás elleni pontszám dönt, ennek egyenlősége esetén, az egymás elleni játszmaarány, majd az egymás elleni gólkülönbség dönt. Ha az is egyenlő, akkor az összesített játszmaarány. Annak egyenlősége esetén, a csapatok kijelölnek egy-egy játékost, akik egy mérkőzést játszanak. Ha döntetlen, akkor a két játékos szétlövése dönt. (Szétlövés: 5-5 szögletrúgás, amelynél a labdát fogadó bábút a kezdőkörbe kell helyezni, úgy, hogy a középpontja a pálya kezdőpontja felett legyen. Ha sikerül támadó szektort adni, akkor kapura lövés következik. A több gólt szerző fél győz, amennyiben döntetlen, akkor felváltva lőnek a felek szektoros szögletet, ha az egyik fél gólt lő, a másik hibázik, akkor vége a küzdelemnek. Ha újabb 5-5 szöglet után sincs döntés, akkor a következő szöglettől, a támadó térfélre lőtt labda akkor is kapura lőhető, ha nincs szektorban, de a két versenyző megállapodhat abban, hogy szektoros szöglettel folytatják a küzdelmet. Ha a szögletet elvégző bábú a lövés útjába kerül, nem helyezhető el, ellenben lehet róla kapura pattintani a labdát.)

Forduló párosítások:

I. II. III. IV.

1-4 1-3 1-2 1-1

2-3 2-4 2-1 2-2

3-2 3-1 3-4 3-3

4-1 4-2 4-3 4-4


Amelyik csapat nevezett és a négy forduló közül bármelyikben nem jelenik meg, annak addigi eredményeit töröljük, és kizárjuk az I. osztályú bajnokságból. A kizárt egyesület, a 2023. évi bajnokság legalsóbb osztályában indulhat!

A csapatbajnokság, 9-10. helyezettje kiesik a II. osztályú bajnokságba, helyettük az NB II. Csb. 1-2. helyezettje jut fel.

Mindenkinek jó játékot kíván: 

Horváth Imre