2024. június 13. csütörtök 02:03

A Magyar és Nemzetközi Szektorlabda Szövetség oldala

Minden, amit a gombfociról tudni akarsz: szektorlabda, 12 érintéses asztali-labdarúgás, gombfoci

SZEKTORLABDA NB2 – VERSENYKIÍRÁS

4 min read

VERSENY NEVE: II. osztályú Országos Csapatbajnokság, NB II.

VERSENY RENDEZŐJE: MSZSZ

VERSENY HELYSZÍNE:

  • I. forduló: Szent-Györgyi Albert AGÓRA Kulturális Központ, 6722 Szeged, Kálvária sgt. 23. ( www.agoraszeged.hu )
  • II. forduló: Budapest

VERSENY IDŐPONTJA:

  • I. forduló: 2022. 03.19-20
  • II. forduló: 2022.11.21-22.

NEVEZÉS: 2022.03.16 23:59-ig írásban, a csapattagok megnevezésével, a malsz@malsz.hu e-mail címen. Minden nevezést megerősítünk válasz e-mailben. Amennyiben a nevezésről nincs vissza igazolás 24 órán belül akkor azt jelezzétek a vezetőség felé telefonon.

NEVEZÉSI DÍJ: 10000 Ft/csapat

A nevezési díjat a verseny helyszínen lehet befizetni.

A versenyen csak olyan versenyzők vehetnek részt, akik rendezték a 2022. évi játékengedélydíjukat! A versenyengedélyi díj 2000.-Ft/fő/év melyet a helyszínen lehet kiegyenlíteni.

DÍJAZÁS: Az első három helyezett csapat tárgyjutalomban részesül

RÉSZTVEVŐK: MALSZ tagsággal rendelkező min 4 fős csapatok nevezhetnek

Nem vehet részt a versenyen az a versenyző, aki:

  • NB1-s csapatnak az 1-4 táblás játékosa
  • más egyesület színeiben játszott az NB I-ben

RENDSZABÁLYOK: A verseny közben a szövetség alkoholellenőrzést végez. Ittas versenyző a versenyből kizárásra kerül. A versenyen kötelező, a klub hovatartozást jelző mez viselete.

LEBONYOLÍTÁS:

A csapatok kettő teljes körmérkőzést játszanak. A versenyzők az I. forduló napján érvényes ranglista pontszámuk alapján meghatározott erősorrendben kerülnek a felső, illetve az alsó táblára. Az első körmérkőzés folyamán a csapatok felsőtáblán szereplő két játékosa az ellenfél alsótáblán szereplő két játékosával mérkőzik, illetve az alsó táblán szereplő két játékosa az ellenfél felsőtáblán szereplő két játékosa ellen játszik. A második körmérkőzés során, az azonos táblán szereplők egymás ellen mérkőznek. Egy csapatmérkőzésen 8 egyéni mérkőzést játszanak a versenyzők. A 8 egyéni találkozón a győzelem 2, a döntetlen 1-1 pontot jelent, ezek összege határozza meg a mérkőzés játszmaarányát. (az eredmények 8-8 és 16-0 között lehetnek).

A két körmérkőzést követően, a szerzett pontok határozzák meg a sorrendet. Győzelem 3, döntetlen 1-1 pontot ér. Azonos pontszám esetén az egymás elleni pontszám dönt, ennek egyenlősége esetén, az egymás elleni játszmaarány, majd az egymás elleni gólkülönbség dönt, ha ez is egyenlő, akkor az össz-játszmaarány a mérvadó. Ha az is egyenlő, akkor a csapatok kijelölnek egy-egy játékost, akik egy mérkőzést játszanak. Ha döntetlen, akkor a két játékos szétlövése dönt. (Szétlövés: 5-5 szögletrúgás amelynél a „fogadó gombot” a kezdőkörbe kell helyezni, úgy, hogy a középpontja a pálya kezdőpontja felett legyen. Ha sikerül támadó szektort adni, akkor kapura lövés következik. A lövés a szögletrúgást elvégző játékosról is pattintható. A több gólt szerző fél győz, amennyiben döntetlen, akkor felváltva lőnek a felek szögletet, ha az egyik fél gólt lő, a másik hibázik, akkor vége a küzdelemnek. Ha 5-5 szöglet után nincs döntés, akkor 6-6. szöglettől, a támadó térfélre lőtt labda akkor is kapura lőhető, ha nincs szektorban, illetve a két versenyző megállapodhat abban, hogy szektoros szöglettel folytatják a küzdelmet.

Amelyik csapat bármelyik fordulóban nem jelenik meg, annak addigi eredményeit töröljük, és kizárjuk az II. osztályú bajnokságból. A bajnokság két fordulójában valamennyi versenyző, csak egy csapatban szerepelhet.

A csapatok játékosainak sorrendjét a 2022.03.01-i ranglista szerint kell megadni.

A bajnokság 1-2. helyezettje feljut az NB I-es bajnokságba.

A bajnokság 3-10 helyeteje biztosan NB II osztályban marad.

A bajnokság 10-ik helyezettjétől lefelé végző csapatok kiesnek az NB III-as bajnokságba amennyiben az megrendezésre kerül 2023-ban.

Mindenkinek jó játékot kíván:

MALSZ elnökség