2024. július 20. szombat 07:42

A Magyar és Nemzetközi Szektorlabda Szövetség oldala

Minden, amit a gombfociról tudni akarsz: szektorlabda, 12 érintéses asztali-labdarúgás, gombfoci

Soproni Ászok – Beszámoló a 12 érintéses egyéni OB 1. fordulójáról

3 min read

Sopronban rajtolt el az idei 12 érintéses egyéni országos bajnokság az első fordulóval. Három fordulón dől majd el a 2022-es év egyéni bajnoki címének sorsa. A második forduló Maroslelén lesz augusztusban, a harmadik forduló Debrecenben az év végén.
Csoport küzdelmekkel indult a viadal. A 14 nevezett játékos a ranglista helyezéseik alapján lettek két csoportba osztva. Az „A” csoportot a debreceni Puskás László magabiztosan nyerte, csupán csapattársa, Matkó Péter tudott pontot csenni tőle egy 4-4-es döntetlennel. A második helyen a szintén DSC-s Lukács László végzett. A harmadik helyért nagy csata folyt Matkó Péter és a nagy meglepetést okozó Kondor Gábor közt! Azonos pontszámmal végeztek, az egymás elleni eredményük is döntetlen volt, és még a gólarányuk is azonos volt, végül a több lőtt gól döntött a debreceni versenyző javára.

Nincs elérhető leírás.

A „B” csoportot is debreceni fölény jellemezte. Kiss Levente imponáló magabiztossággal, minden mérkőzését megnyerve lett első. A második Kovács Nándor lett egy vereséggel, a harmadik pedig a Dunakanyar Forte versenyzője, Mártonfi István. Nagy meglepetésre a 16 éves debreceni Matkó László futott be a negyedik helyre. Így ő is a legjobb nyolcba verekedte magát. Nem ő volt egyébként az egyetlen kiskorú, vagy nevezzük inkább utánpótlás korú versenyző. A helyi soproni klubot három fiatal is képviselte, köztük két lány! Bár a legjobb nyolcba nem sikerült bekerülniük, okoztak pár kellemetlen percet a rutinosabb ellenfeleiknek. Ez is mutatta, milyen jó munkát végez a soproni klubvezető, Inczédi Gergő a hűség városában.
A két csoport végeredménye:

A legjobb nyolc között már nagy csaták voltak. Matkó László a háromszoros magyar bajnok Puskást is megszorongatta, végül a rutin és a nagyobb tudás győzött. Kovács Nándornak Matkó Péter nehezítette meg a dolgát egy rendkívül szoros, idegtépő meccsen, de végül Kovács nyert. Kiss Levente és Mártonfi István magabiztos győzelemmel jutottak a legjobb négybe. Az elődöntőben mindkét meccs rendkívüli izgalmakat hozott. Mártonfi és Kiss csatája 2-2-re végződött, így 11-esek következtek, amit Mártonfi nyert 3-2-re. A másik ágon Puskás és Kovács gólzáporos meccset játszottak, végül utóbbi nyert 6-5-re. Közben az 5-8. helyekért folyó küzdelemben Matkó László nagy skalpot begyűjtve ismét diadalmaskodott, 4-3 arányban legyőzte a ranglistán nála sokkal jobb helyet elfoglaló Lukácsot! Kondor Gábor pedig Matkó Pétert győzte le, majd a helyosztón a fiatalabbik Matkót is, megszerezve így az 5. helyet, ezzel megkoronázva az egész napos teljesítményét! Közben a csoportok 5-7. helyezettjei is helyosztókat játszottak a másik csoport azonos helyén végzettekkel.
A harmadik helyért folyó debreceni házi küzdelmet Kiss nyerte Puskás ellen 3-1-re. A döntőben Kovács és Mártonfi egymást váltva lőtték a gólokat. Aztán a második félidőben egy nehéznek tűnő helyzetet sikerült Kovácsnak belőnie, ami megnyugtatta és utána magabiztos, 5-2-es győzelmet aratott. Így a Cívis Kupa után Kovács Nándor megszerezte idei második tornagyőzelmét is, és jó pozícióból várhatja a további két bajnoki fordulót! Megnyugodnia ugyan nem szabad, hisz közel sincs még lefutva a 2022-es egyéni bajnokság!

Nincs elérhető leírás.