2024. július 20. szombat 08:44

A Magyar és Nemzetközi Szektorlabda Szövetség oldala

Minden, amit a gombfociról tudni akarsz: szektorlabda, 12 érintéses asztali-labdarúgás, gombfoci

Puskás nyerte a Fesztivál Kupát!

3 min read

Július 16-án, vasárnap a 12 érintéses szakágé volt a főszerep Szegeden. A Fesztivál Kupák történetében először rendeztek versenyt ebben a szakágban, és mindjárt 9 egyesület 27 tagja jelentkezett! 12 pályán három hét- és egy hatfős csoport jelentette a selejtezőket, majd az ott elért helyezéseknek megfelelően a továbbiakban már egyenes kieséses rendszerben folytatódtak a küzdelmek, a végét pedig helyosztók zárták le. Az A csoportban a Kovács-Koczor páros továbbjutását nem fenyegette veszély, magabiztosan meneteltek a negyeddöntőbe. Az utolsó fordulóban a Testvériség versenyzője legyőzte a csoport favoritját, így ő jutott tovább az első helyen. A B csoportban Lukács esélyeshez méltóan esélyt sem adott ellenfeleinek. A Csíkszeredán bravúr győzelmet arató Kondor Gábor ezúttal negatív meglepetést okozva csoportja 5. helyén végzett, így csak a 17. helyért szállhatott versenybe. A negyeddöntőért két szeredai sportoló küzdött és végül Marschal orrhosszal előzte meg Bajkót.

A C jelű csoportban egy nagy visszatérő, az elmúlt másfél évben több versenyt is kihagyó Puskás küzdött Mártonfival, végül az egymás elleni utolsó fordulós mérkőzésükön alul maradt, így a második helyen jutott tovább, míg a józsefvárosi versenyző csoportgyőztesként. Az utolsó csoportban volt előzetesen várható a legnagyobb csata a B jelű mellett. Ide került Matkó P., Horváth, illetve egy másik nagy visszatérő, ifj. Farkas. Illetve itt lépett asztalhoz Matkó D. is, aki okozott már pár meglepetést a felnőtteknek. De egy másik régi motoros, Svolik, illetve a Maroslelén tavaly nagyon jól debütáló Széll is tartogathatott meglepetéseket. Végül az előzetes erősorrendnek gyakorlatilag megfelelően jutottak tovább a versenyzők.

A negyeddöntők nagy csatákat hoztak. Mártonfi csak büntetőkkel jutott túl 2-2-es döntetlenjük után Horváthon. Koczor lenullázta Marschalt (2-0), míg Puskás nagyon elkapta a fonalat, 4-1 arányban lépett túl Lukácson. A negyedik párharcban megismétlődött a legutóbbi, soproni verseny döntője. Matkó P. az első félidőben 3-1-re is vezetett, de Kovács megfordította és 5-4 arányban ismét jobbnak bizonyult csapattársánál. A verseny végére belejöttek a versenyzők, igazi „brazilos” eredményeket produkáltak. Koczor Mártonfit búcsúztatta 5-4-gyel, míg az újabb debreceni házi csata gólfesztivált hozott, Puskás 7-3 arányban lépett túl Kovácson! Szegény Mártonfi a „csalódott versenyzők csatájában” is 5-4 arányban maradt alul és így a dobogóról is lemaradt. A döntő kissé feszültre sikeredett, végül Puskás 3-2-re nyert Koczor ellen és állhatott fel a dobogó tetejére. Ezzel a debreceni versenyző az idei egyéni OB-n is előre lépett (a szegedi verseny volt a 3 fordulós OB második állomáshelye), bár a végső győzelmére nagyon kicsi az esélye, mivel az első fordulót kihagyta.

Fesztivál Kupa végeredmény:
1. Puskás László (DSC-ALE)
2. Koczor János (Testvériség SE)
3. Kovács Nándor (DSC-ALE)