2024. június 21. péntek 13:07

A Magyar és Nemzetközi Szektorlabda Szövetség oldala

Minden, amit a gombfociról tudni akarsz: szektorlabda, 12 érintéses asztali-labdarúgás, gombfoci

Pákai és Marschal lettek a versenygombfoci egyéni bajnokai Romániában!

2 min read

(Forrás: Székelysport.ro, Dobos László • 2023. november 07.)

November első hétvégéjén került sor a romániai asztali labdarúgó-bajnokság soron következő fordulójára, amelyhez a Nyárádmente adta a helyszínt: az első nap a szektorlabda, a másodikon pedig a 12 érintéses ágazat küzdelmei zajlottak.
Nagy harcot hozott a csíkfalvi sportcsarnokban megrendezett szektorlabda verseny, ahol a résztvevők többségét a marosvásárhelyi, nyárádmenti és csíki versenyzők adták, de Kolozsvár is képviseltette magát a bajnokságban. A forduló közepéig az évek óta bajnok Pákai György fej-fej mellett haladt a csíkszeredai Stickbreakers színeiben versenyző Bajkó Mihállyal, és csak a hajrában tudta biztosítani magának a győzelmet. Pákai és Bajkó után, Moldován Károlynak sikerült még a dobogóra állnia.
Az utolsó forduló előtt már eldőlt, hogy Pákai György lesz a bajnok, de az őket követő, egymástól csak pár pontra lévő öt versenyzőnek egyformán esélye volt a dobogóra állni. A romániai asztali labdarúgó-bajnokság Szovátán zárul, a tervek szerint decemberben.

Pákai György. Minden idők legeredményesebb romániai szektorlabda versenyzője • Fotó: Halmágyi Zsolt

A versenygombfoci 12 érintéses ágazatának utolsó, döntő fordulójában kiélezettnek ígérkezett a rangsorban elszakadó tavalyi bajnok, Varga Ervin és a csíkszeredai Marschal István párharca. Mindkét versenyző azonos pontszámmal indította az utolsó fordulót.
A kitűnően, hibátlanul játszó Varga hamar a tabella élére állt, ellentétben Marschallal, aki alulmaradt a kolozsvári Krejkcik Péterrel szemben. Végül a forduló és a bajnokság sorsát a Varga–Marschal egymás elleni találkozó döntötte el, ahol a csíkszeredai Stickbreakers versenyzőjének sikerült hátrányból egyenlítenie, és a hosszabbításban megszereznie a találkozó, a forduló és egyben a bajnokság megnyeréséhez szükséges találatát. A 12 érintéses versenyen is kitűnően szereplő Bajkó Mihály zárta a 2023-as román bajnokság dobogósainak sorát, ő lett a bronzérmes ebben a szakágban.

Marschal István, a 12 érintéses versenygombfoci bajnoka • Fotó: Forrás: Stick Breakers