2024. június 13. csütörtök 02:50

A Magyar és Nemzetközi Szektorlabda Szövetség oldala

Minden, amit a gombfociról tudni akarsz: szektorlabda, 12 érintéses asztali-labdarúgás, gombfoci

Magyar Kupa: A sikerKovács

2 min read

Budapesten került megrendezésre a 2022. évi 12 érintéses Magyar Kupa gombfoci verseny. A verseny első szakaszát a körbeverések tarkították, egyedül a debreceni Kiss Levente mutatott kiegyensúlyozottabb teljesítményt. Az egyenes kieséses szakaszban az egész nap gyengélkedő, Testvériség SE játékos, Kondor Gábor, hamvaiból feltámadva jutott be – igaz 11-esekkel – a legjobb négybe csapattársa, Koczor János ellen. Horváth Imre 4-1-es sima győzelemmel jutott az elődöntőbe Lukács László ellen, míg Kovács Nándor 7-6-ra győzte le Mártonfi Istvánt egy igen gólgazdag mérkőzésen. A döntőbe jutásért Kiss Levente sima 3-0-s győzelmet aratott Horváth Imre ellen, Kovács Nándor pedig egy szoros meccsen nyert 3-2-re Kondor Gábor ellen. Koczor János a helyosztókon szintén 11-esekkel kapott ki, itt Lukács Lászlótól, és megígérte, hogy hazamegy, és csakis a büntetőrúgásokat fogja gyakorolni.

Lehet, hogy egy kép erről: 5 ember, álló emberek és belső tér

Úgy alakult, hogy a döntőben is a 11-eseké volt a főszerep. A DSC két üdvöskéje, Kiss Levente és Kovács Nándor ismételten nem bírtak egymással. Az alapszakaszban is döntetlent játszottak és a döntőben is 2-2-s végeredmény született. Így büntetőrúgásokkal dőlt el a 2022-es Magyar Kupa sorsa, amit Kovács Nándor nyert 3-1-re. A harmadik helyet Horváth Imre nyerte 2-1 arányban Kondor Gábor ellen. A díjakat a DSC helyszínen lévő elnöke, Fehér János adta át a dobogósoknak.
A verseny után megbeszélést tartottak a jelen lévők, ahol Horváth Imre – aki mind a hazai, mind a nemzetközi szövetség elnöke – tájékoztatta a tagságot,, hogy a 2022-es világbajnokságot végül Brazíliában rendezik meg ez év októberében. Elmondta azt is, hogy a szövetség sajnos nem tudja támogatni anyagilag a 8 fős magyar válogatott csapatot a Dél-Amerikai utazásban, a részvételben. Így a játékosoknak saját maguknak kell finanszírozni az igen költséges utazást, nevezést.