2024. június 25. kedd 15:10

A Magyar és Nemzetközi Szektorlabda Szövetség oldala

Minden, amit a gombfociról tudni akarsz: szektorlabda, 12 érintéses asztali-labdarúgás, gombfoci

Lukács meghódította az Eiffelt!

5 min read

Hétvégén kezdetét vette a 2022-es versenyszezon – egyelőre még csak a 12 érintéses gombfociban. A budapesti Eiffel Bisztró adott otthont az Eiffel Kupának, ami egyben az argentín világbajnokságra való kvalifikáció harmadik felvonása is volt. 15 nevezés érkezett be határidőre, amiből egészségügyi okok miatt szinte rögtön történt egy visszamondás. Illetve a kezdési időpont előtt 10 perccel vált biztossá egy újabb visszalépés, ami miatt helyben is át kellett szervezi a csoportbeosztást és a lebonyolítást. De a kiírt időben elindult a verseny, ami azért is volt fontos, mivel ismét egy asztalos élő közvetítéssel jelentkezett a sectorball.hu oldal YouTube csatornája. Az alábbi két linken megtekinthetőek a közvetítések: 1. FORDULÓ, 3. FORDULÓTÓL A DÖNTŐIG.

Két csoportban zajlottak a küzdelmek. Az A jelű hetesben az eddigi két selejtezőt egyaránt megnyerő DSC-s Kiss Levente szolgáltatta a negatív meglepetést azzal, hogy nem sikerült kiharcolnia a továbbjutó 4 hely valamelyikét. Az első fordulóban pihenős volt, amit egy a csapattársa, Lukács L. elleni 1-1 követett, majd ugyan 3-0-val behúzta az Inczédi elleni kötelezőt, de Szathmáry ellen alul maradt egy 0-2-vel. És ha már Szathmáry. Hosszabb kihagyás után a legutóbbi kvalifikáción tért vissza, rögtön egy harmadik helyezéssel. Most is jól kezdett, két 3-0-ás győzelem után a már említett 2-0, azaz a három mérkőzésen még csak gólt sem kapott! Ami ebben a sportágban nem feltétlenül a játékos dicsérete, inkább az ellenfélre nézve nem túl hízelgő. Szathmáry egyébként még egy 4-1 és egy Lukács elleni 1-0 után mindössze a házigazdának engedett egy pontot (0-0) és 16 ponttal tükörsímán masírozott a negyeddöntőbe.

De térjünk vissza Kiss Leventére. Kodor G. elleni 0-0-ja után a fiatalabbik Kondort, Balázst ugyan 6-0-ra elgázolta, az utolsó fordulóban bizony volt veszíteni valója. Ellenfele az az ifj. Farkas Gábor volt, aki szintén egy rövidebb kihagyás után tért most vissza a zöld csíkos asztal mellé. A kihagyás nagyon látszódott rajta. Szathmárytól kikapott 3-0-ra, majd Inczédi ellen ugyan 2-0-ra győzedelmeskedett, ami után viszont Lukács 3-1-re tudott nyerni ellene. Kondor G. ellen ő is remizett (2-2), Kondor Balázst viszont kitömte (6-1), ezzel meghagyva az utolsó fordulóra a reményt. Amivel élni is tudott, mert bár 2-3 perccel a vége előtt még Kiss Levente vezetett 1-0-ra, két gyors góllal megfordította az eredményt! Ezzel a Kondor B. elleni váratlan vereséget kivéve végig kiegyensúlyozottan szereplő Lukács mögött – egymás elleni eredménnyel – a harmadik helyen jutott a negyeddöntőbe. A 4. helyen Kondor G. „csúszott be” 3 bravúr döntetlenjének is köszönhetően.

Az ‘A’ csoport végeredménye

A másik csoportban hatan álltak asztalhoz. Négy DSC-s is és közülük csak a verseny legfiatalabbja, Matkó László nem jutott tovább, de az Európa Bajnok csapattárs elleni döntetlenje így is kellemes emléke lehet. A többiek szépen körbe verték egymást, amibe Mártonfi István is becsatlakozott. Olyannyira, hogy a legjobban ő jött ki belőle: 10 ponttal, egymás elleni eredménnyel előzte meg a – kisebb meglepetésre – második helyen végzett Matkó Pétert. A mérleg nyelve ezúttal Horváth Imre lehetett volna, de a Matkó L. elleni győzelme mellé csak Mártonfi ellen tudott pontot rabolni, így nem tudott érdemben beleszólni a továbbjutásba, ő maga sem jutott a legjobb 8 közé. Ahová a további két DSC-s, Puskás László a harmadik helyen (9 ponttal), míg Kovács Nándor a negyedik helyen (8 ponttal) jutott.

A ‘B’ csoport végeredménye

A negyeddöntőbe jutott 8 versenyző oda-visszavágón döntötték el a továbbjutást, míg az alsóházba jutott további öt körmérkőzésen. Ifj. Farkas Gábor eddigre nagyon belőtte magát, két nagyarányú győzelemmel ütötte ki Matkó Pétert. Mártonfi is kettős győzelemmel ejtette ki Kondor Gábort, mindkétszer egy góllal bizonyult jobbnak. A másik két párosításban nagyobb csata volt. A két DSC-s, Kovács és Puskás egyaránt 2-1-re nyerte a visszavágót, de mivel előbbi 3-1-re, utóbbi 3-0-ra vesztette el az első felvonást Szathmáry illetőleg Lukács ellenében, így mindkettőjük kiesett. Meglepetésre így a legjobb 4 közé egyetlen debreceni jutott, ő is „importált”, hiszen Lukács budapestiként tagja a DSC-nek.

Ifj. Farkas és Lukács a döntőben

Az elődöntőben Szathmáry esett áldozatául a fonalat nagyon elkapó Farkasnak (0-4, 1-6). A másik ágon Mártonfi és Lukács igazi kupacsatát vívott. Mindkét mérkőzés 4-3 lett, de ellentétes előjellel! Jöhettek a büntetők, ott pedig Lukács higgadtabbnak bizonyult. A döntőben aztán Farkas megtorpant, így Lukács mentette meg a debreceniek becsületét, 3-1-re győzedelmeskedve megnyerte a harmadik kvalifikációs versenyt! A bronzmeccsen Szathmáry 3-2-re nyert Mártonfi ellen, így ismét harmadik lett.

Az Eiffel Kupa dobogósai

A verseny végeredménye:

Végezetül a kvalifikáció állása: