2024. június 13. csütörtök 03:47

A Magyar és Nemzetközi Szektorlabda Szövetség oldala

Minden, amit a gombfociról tudni akarsz: szektorlabda, 12 érintéses asztali-labdarúgás, gombfoci

Kovács megvédte bajnoki címét!

2 min read

Óriási küzdelmet hozott a 12 érintéses szakág egyéni országos bajnokságának utolsó, debreceni fordulója. Mindenki azt számolgatta a záró forduló előtt, hogy Koczor János (Testvériség SE) be tudja-e érni a vezető helyen lévő Kovács Nándort (DSC-ALE), aki a budapesti első, valamint a szegedi második forduló alkalmával mindössze 3 pont előnyre tett szert. A versenyt Koczor kezdte jobban, rögtön az élbolyban volt. Kovács egy döntetlennel és egy vereséggel rajtolt majd onnan kezdett „felkapaszkodni” az élmezőnyhöz. Közben az élen 6 fő egyre jobban eltávolodott a többiektől, köztük „surranó pályán” Matkó Péter (DSC-ALE), aki az első 3 fordulóban 2 vereséget is begyűjtött, de utána rendre hozta a győzelmeket, és a végjátékhoz közeledve átvette a vezetést. Az utolsó fordulóban Matkó pihenős volt, viszont a 7 pont előnye azt jelentette, hogy magabiztosan nyerte meg a III. T-Bútor Outlet Kupát!
Ezzel pedig senki nem számolt, mert ha az utolsó fordulóban Kovács Nándor nem győzi le Koczor Jánost, akkor az összesítésben az egyéni bajnoki címet is Matkó Péter hódította volna el! A párharcot 1 perc 10 másodperccel a vége előtt döntötte el a maga javára Kovács (4-3), így a versenyen a második helyen végzett, egyéniben pedig ő lett a Magyar Bajnok, immáron második alkalommal, megvédve ezzel a tavalyi címét. A bajnoki győzelme mellett a 12 érintéses szakág Év Játékosa is Kovács Nándor lett.
A díjátadón kihirdették a jövő évi Európa-bajnokságra kvalifikált 8 fős magyar válogatott keretet is. Kovács Nándor, a 12 érintéses szakág vezetője Kondor Gábort (Testvériség SE) kérte fel a 12 érintéses magyar válogatott szövetségi kapitányi posztjára, amit örömmel elvállalt.

III. T-Bútor Outlet Kupa végeredménye:
1. Matkó Péter (DSC-ALE)
2. Kovács Nándor (DSC-ALE)
3. Puskás László (DSC-ALE)
2023-as év országos egyéni bajnokság végeredménye:
1. Kovács Nándor (DSC-ALE)
2. Matkó Péter (DSC-ALE)
3. Koczor János (Testvériség SE)

A 2024-es EB magyar válogatott kerete:
• Kondor Gábor (Testvériség SE) Szövetségi Kapitány
• Kovács Nándor (DSC-ALE)
• Matkó Péter (DSC-ALE)
• Kiss Levente (DSC-ALE)
• Puskás László (DSC-ALE)
• Koczor János (Testvériség SE)
• Lukács László (Testvériség SE)
• Mártonfi István (Józsefváros)