2024. július 20. szombat 08:44

A Magyar és Nemzetközi Szektorlabda Szövetség oldala

Minden, amit a gombfociról tudni akarsz: szektorlabda, 12 érintéses asztali-labdarúgás, gombfoci

FOLYTASSA KOVÁCS!

3 min read

A híres angol komédia sorozat címét vettük kölcsön, ugyanis az idei második 12 érintéses egyéni versenyt is a tavalyi bajnok és Év játékosa, a debreceni Kovács Nándor nyerte! A szombati napon véget ért a csapatbajnoki, így vasárnap külön egyéni verseny keretén belül került lebonyolításra a IV. DSC Kupa. A szombati 14 főből ketten (Kondor Gábor és Lukács Viktor) hazautaztak, ám helyettük ketten jelentkeztek. Mindketten abszolút újoncok! Egyrészt a debreceni Zubora János, aki eddig a hazaiak nyílt edzéseit látogatva ismerkedett a sportággal. Másrészt a kisújszállási Ferenczi Tibor, aki viszont végül nem érkezett meg, ezzel kicsit összekuszálva a lebonyolítást. A mérkőzései 0-3-as eredménnyel lettek elkönyvelve.
A szervezők két csoportot alakítottak ki a megszokott módon, a ranglistát követve. Nagy csata folyt a továbbjutó helyekért, mindkét csoportban a még továbbjutást jelentő 4. helyen pontazonosság alakult ki! Meglepetés nem történt, gyakorlatilag a ranglista szerinti sorrendben végeztek a versenyzők. Bár Puskás legyőzte Kovácsot, amivel a csoportban előtte végzett, ám ismerve a két sportoló játékerejét, ez nem egy Tipp-Mix gyilkos eredmény. A két csoport végeredménye:

A legjobb 8 közé a 3 debreceni mellett 2-2 soproni és erdélyi, illetve egy budapesti versenyző jutott, így igen színes lett a mezőny. Mint ahogy az alsóházé is (2 soproni illetve 1-1 debreceni, erdélyi és fővárosi). A negyeddöntők nagy csatákat, sok gólt hoztak. Lukács imponáló 7-2-es győzelemmel jutott tovább Csorba ellen, de Kiss is magabiztosan, 4-0 arányban győzte le az erdélyi Bors Attilát. Kiss ezzel már a hetedik mérkőzésén maradt kapott gól nélkül, ami lehet, hogy példa nélküli ebben a sportágban! A másik két mérkőzés nagy csatát hozott. Az esélyesebb debreceni duót nagyon megizzasztották ellenfeleik. Kovács 2-2-re végzett a soproni Füzy ellen, és végül büntetőkkel 2-1 arányban bizonyult jobbnak. Puskás az erdélyi Bajkó ellen remizett (4-4), majd szintén 2-1-re nyerte a büntető párbajt. Az elődöntőben az elmúlt két év bajnoka illetve Év játékosa csapott össze. A Kiss-Kovács mérkőzés óriási csatát hozott, potyogtak a gólok, végül 5-4-gyel Kovács jutott a döntőbe. A másik ágon Lukács ugyancsak nagy küzdelemben 2-1-gyel bizonyult jobbnak Puskásnál. A bronzmeccsen a két hazai játékos küzdelméből Kiss került ki győztesen (3-1). A döntőben Kovács gyorsan elhúzott 3-0-ra, de utána megtorpant. Mindkét játékos játéka és lövése pontatlan volt, már csak 1-1 gól született, így Kovács 4-1 arányban győzte le az ex-DSC-s Lukácsot. Ezzel pedig az idei második egyéni versenyt is megnyerte a 12 érintéses szakágban!

Az alsóház végeredménye: