2024. május 22. szerda 12:22

A Magyar és Nemzetközi Szektorlabda Szövetség oldala

Minden, amit a gombfociról tudni akarsz: szektorlabda, 12 érintéses asztali-labdarúgás, gombfoci

DEBRECZY AZ ORSZÁGOS BAJNOK

2 min read

Az idei év októberének első hétvégéjén újabb fejezetét írta a szektorlabda sportág hazai történelmében, amikor a 2023. évi Egyéni Országos Bajnokság megrendezésre került. A verseny otthonául a Budapest I. kerületi Mária Sándor Kulturális Központ szolgált, mely az elmúlt évek egyik legimpozánsabb és legvonzóbb helyszínévé nőtte ki magát.
A verseny izgalmas csoportküzdelmekkel indult, ahol a résztvevők megmérhették tudásukat és ügyességüket a szektorlabda asztaloknál. A szombat délután már a kiesés szakasz izgalmát hozta el, amikor is a játékosoknak minden egyes mérkőzésen a továbbjutásért kellett küzdeniük.
Vasárnap a verseny fénypontja volt a 10-es döntő, amely a szektorlabda egyéni országos bajnoki címért folyt. Emellett a alacsonyabb kategóriák küzdelmei is zajlottak, ahol a II., III. és a minősítés nélküli játékosok is megmutathatták tehetségüket.
A főversenyben Debreczy István (Vasi Gombfoci SE Szombathely) magabiztosan diadalmaskodott, és a bajnoki cím büszke tulajdonosává vált. A második hely sorsa az utolsó pillanatokban dőlt el, amikor Horváth Dénes (Józsefvárosi SzE) belötte a győztes gólt és így a dobogó második fokára állhatott.
A bronzéremért zajlott küzdelemben Kondor Balázs (Testvériség SE) óriási bravúrral zárt, és a dobogó harmadik fokára került, méltóan képviselve a sportág fiatal korosztályát és versenyképességét.
Az Egyéni Országos Bajnokság minden résztvevőjének és nézőjének emlékezetes pillanatokat és izgalmakat hozott, tovább erősítve a szektorlabda hírnevét Magyarországon. Gratulálunk a bajnokoknak és a résztvevőknek egyaránt, akik emlékezetessé tették ezt a kivételes eseményt!

(Forrás: malsz.hu)

Végeredmeény:
1. Debreczy István – Vasi GE
2. Horváth Dénes – JSzE
3. Kondor Balázs – Testvériség SE
III. Osztály:
1. Böcskei Barnabás – SMAFC Sopron
2. Bajkó Mihály – Stickbreakers Csííkszereda
3. Németh István Emánuel – Gombfoci 11 Újbuda
II. Osztály:
1. Körmendi Gábor – JSzE
2. Komáromi Zsolt – Mundial 93 Szigetszentmiklós
3. Trecskó János – DÖKE Komló
Minősítés nélküli:
1. Erdőtelei Miklós –  Gombfoci 11 Újbuda
2. Rácz Ferenc – SMAFC Sopron
3. Bors Attila – Stickbreakers Csííkszereda