2024. április 20. szombat 22:27

A Magyar és Nemzetközi Szektorlabda Szövetség oldala

Minden, amit a gombfociról tudni akarsz: szektorlabda, 12 érintéses asztali-labdarúgás, gombfoci

Újraéled az MTK – írta Horváth Imre

3 min read

Az MTK Szektorlabda Szakosztálya 2006. november 19-én alakult, amikor is a klub elnöksége – kérésemre – Hunvald György elnök (akkori polgármester) előterjesztésében egyhangúlag szavazott meg. A szakosztály az edzéseit sokáig az Erzsébet krt. 51. szám alatt tartotta, de ott megszűnt a játéklehetőség.

A felszaporodott elfoglaltságom miatt a szakosztály vezetését Chladek Tibornak adtam át, aki nagy lelkesedéssel és hozzáértéssel fogott munkába. Még helyiséget is szerzett, igaz az Üllői út végén, kis túlzással Ferihegyen, ami miatt átalakult a szakosztály tagsága.

Sajnálatos módon Chladek sporttárs egyik napról a másikra eltűnt, senki sem tudja, hogy hová lett. A rossznyelvek szerint hirtelen távozásának pénzügyi okai voltak. Így hát a szakosztály működtetése ismét rám maradt, de számomra ezután szomorú időszak következett. Két év alatt két komoly balesetet szenvedtem, majd hosszasan betegeskedtem. Mivel egy betegágyból ügyeket intézni nem épp a leghatékonyabb módja a szakosztályvezetésnek, ezért alaposan visszaesett a klubélet, és már-már a megszűnés réme fenyegetett.

Az év elején váratlanul jobban lettem, és összeszedtem magam annyira, hogy belátogassak az MTK központjába. Ott megtudtam, hogy még nem töröltek bennünket a szakosztályok sorából, én viszont ígéretet tettem, hogy az idén talpra állítom a szakosztályt. Ennek első lépéseként felkutattam mindazokat, akik MTK-s versenyzőnek mondták korábban magukat. Volt, aki igent mondott a hívó szóra, és volt, aki távollétemben új klubot választott, amelyhez immár ragaszkodik.

Nagy tisztelettel két kérésem volna a volt, illetve a jelenlegi MTK-s gombozókhoz. Elsőként azokhoz szólok, akik új klubot választottak maguknak. Nekik nagyon jó játékot kívánok jelenlegi klubjukban, s egyben arra kérem őket, hogy szolgáltassák vissza az MTK tulajdonát képező világoskék mezeket, mert különben nem tudunk egységes öltözékben kiállni a versenyeken. Azon sporttársaimhoz, akiket eddig nem értem el, azzal a kéréssel fordulok, hogy jelentkezzenek játékra nálam a +36-70/50-938-50-es telefonszámon, vagy a gombfoci@gombfoci.hu e-mail címen.

A foglalkozások, és kisebb versenyek a IX. ker. Viola u. 7. I. em. 6. szám alatt lesznek megtartva. Bejönni a 6-os kapucsengő megnyomásával lehetséges. A havi tagdíj 500.-Ft, amit havonta, vagy egy összegben egy évre előre kell megfizetni. Mindkét szakágban lesznek foglalkozások, vagy szektorlabdában és a brazil 12 érintéses asztali labdarúgásban is. Legközelebbi feladatunk, hogy helytálljunk szeptember 11-én Debrecenben a 12 érintéses csapatbajnokságon. A „brazil” bajnokságban a debreceniek számítanak esélyesnek, de Szathmáry Karcsival megerősödve egy kis borsot szeretnénk a házigazdák orra alá dörzsölni.