2024. június 13. csütörtök 02:14

A Magyar és Nemzetközi Szektorlabda Szövetség oldala

Minden, amit a gombfociról tudni akarsz: szektorlabda, 12 érintéses asztali-labdarúgás, gombfoci

Szintet léptek a debreceni asztali-labdarúgók

2 min read

Amióta van gombfoci, Debrecenben mindig is ügyes kezű gombozók pallérozódtak. Az igazi kiugráshoz azonban mindig egy csöppnyi löket hiányzott. Talán eddig. Az újkori gombozás életében pár éve még a fenti cím feltételes módja volt hallható a cívisvárosi gombozóktól, de úgy tűnik, mára elérték a céljukat és tényleg szintet lépnek.

Ami nem megy önerőből, ahhoz segítséget kell kérni. A debreceni asztali-labdarúgók pedig bátran kérnek is, amikor már minden kötél szakadni látszik. 2015 őszén Debrecen önkormányzata (és megannyi segítőkész ember) adott nagy segítséget a hazai rendezésű világbajnokságra, most pedig a szintén Magyarországon esedékes kontinens viadalra készülő csapat a Debreceni Sport Club alszakosztálya lett. Az előkészületekben Kovács Nándor, a debreceni gombozók új reménysége vállalta a legnagyobb szerepet. A Hajdú-bihari Megye II-es bajnokságban érdekelt egyesület komolyan gondolja a becsatlakozást és mint Fehér János egyesületi elnök elmondta, azon lesz a stáb, hogy gördülékenyebben follyanak a gombfocisok dolgai, hiszen mégis csak egy magyar eredetű játék sport változatáról beszélünk.

Azonban a nap legnagyobb érdekessége és meglepetése az egykori debreceni és magyar válogatott labdarúgó, Máté Péter (aki jelenleg Nyregyházán rúgja a labdát) megjelenése volt, aki a kisfiát hozta el az egyesülés utáni nyílt napra, miután az interneten értesült az eseményről.

Az alábbi videóban minden fontos részlet elhangzik, és mi csak drukkolni tudunk a debreceni srácoknak, hogy végre oda kerüljenek, ahol a helyük van: