2024. június 21. péntek 13:39

A Magyar és Nemzetközi Szektorlabda Szövetség oldala

Minden, amit a gombfociról tudni akarsz: szektorlabda, 12 érintéses asztali-labdarúgás, gombfoci

SOPRON KUPA 2022.

3 min read

A hétvégén, július 9-10-én rendezte meg a SMAFC szektorlabda szakosztálya a hűség városában a hagyományos Sopron Kupát. Szombaton húszan álltak asztalhoz, akiket a lebonyolítást végző Inczédi Gergő a ranglista pontok alapján két csoportba osztott. A két csoport egy-egy egykori szektorlabdásról megemlékezve a Benyák András illetve Kováts Csaba csoport elnevezést kapta. Előbbiben nem született meglepetés, az előzetesen első helyen kiemelt Szatmári Tamás egyetlen vereséggel (24 megszerzett ponttal) megnyerte a csoportot a veretlen, de négy döntetlennel második helyen végző Lukács Viktor (19 pont) előtt. A vasárnapi TOP10-be továbbjutott még Komáromi Zsolt (17 pont) illetve Koczor János (16 pont). Az ötödik helyen hárman is 11 ponttal végeztek, az egymás elleni eredményekkel Kondor Gábor örülhetett.
A másik csoport igen kiélezett csatát hozott és az előzetes erősorrend is jobban felborult. Az élen hármas holtverseny alakult ki. Debreczy István, Lukács László és a meglepetést okozó Böcskei Barnabás is 17 ponttal végzett, de a negyedik helyen továbbjutó Szirmay Endrének is 16 pontja volt. Sőt, őt két 15 pontos követte, közülük pedig Bottyán Zoltán várhatta a vasárnapot TOP10 résztvevőként.

Vasárnap már 22 résztvevő feszült egymásnak. Inczédi Gergő ekkor is emléket állított két gombozó társunknak. A TOP10 csoportja Szili Balázs nevét viselte. Az előzetes erősorrend első 9 helyezettje kvalifikálta magát, egyedül a hazaiak üdvöskéjének, Böcskei Barnabásnak sikerült az előzés. De vasárnap már nem tudott nagy meglepetést okozni. Mint ahogyan az élen sem történt meglepetés, a verseny első két kiemeltje végzett az első és második helyen. Egyedül Kondor Gábor harmadik helye sorolható az előzetes erősorrend alapján meglepetésnek.
A TOP10-be nem jutó, illetve csak vasárnap induló versenyzők a Steller József bajnokság megnyeréséért küzdhettek. A két, egyaránt hat fős csoportból a körmérkőzések után négyen-négyen jutottak tovább. Az egyenes kieséses lebonyolítás után alakult ki a végső sorrend. Érdekesség, hogy a döntő és a bronzmérkőzés is szétlövéssel dőlt el.

MINŐSÍTÉSEK SZERINTI SORREND

Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember, gyermek, álló emberek és belső tér
I. osztály:
1. Szatmári Tamás
(2. Debreczy István)
(3. Lukács Viktor)
Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember és álló emberek
II. osztály:
1. Kondor Gábor
(2. Szirmay Endre)
(3. Koczor János)
Lehet, hogy egy kép erről: belső tér
Lehet, hogy egy kép erről: 12 ember, álló emberek és belső tér
Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember, álló emberek és belső tér
Női kategória: 1. Szalai Eszter


Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember, álló emberek és belső tér
III. osztály:
1. Böcskei Barnabás
2. Máté Bálint (alsó képen balra)
3. Füzy Csaba (alsó képen jobbra)
Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember és álló emberek
Minősítés nélküliek:
1. Csorba Gábor
(2. Straszner Norbert)
(3. Németh Ede)