2024. június 21. péntek 14:05

A Magyar és Nemzetközi Szektorlabda Szövetség oldala

Minden, amit a gombfociról tudni akarsz: szektorlabda, 12 érintéses asztali-labdarúgás, gombfoci

Magyar Csapatbajnokság 2017 – VERSENYKIÍRÁS

4 min read

VERSENY NEVE: 12 érintéses Magyar Csapatbajnokság

VERSENY RENDEZŐJE: MSZSZ

VERSENY JELLEGE: 3 FŐS CSAPATVERSENY

VERSENY HELYSZÍNE: Vácduka, Debrecen

VERSENY IDŐPONTJA:

I. forduló: 2017. 11. 12. Vácduka – Szathmáry Károly

II. forduló: 2017. 12. 10. Debrecen – Kovács Nándor

NEVEZÉS: 2017. 10. 15-én éjfélig, írásban, a csapat, valamint a csapattagok megnevezésével, az info@sectorball.hu email címen.

NEVEZÉST KIZÁRÓLAG A CSAPATVEZETŐTŐL FOGADUNK EL EMAIL-BEN!!!

E-mail: info@sectorball.hu

FIGYELEM!

A nevezés leadásával a nevező csapat elfogadja a nevezési feltételeket és esetleges távolmaradása ellenére is kifizeti a nevezési díjat!

Utólagos nevezésre is van lehetőség, azaz november 05-ig lehet nevezni felár ellenében, azonban megkérjük a sporttársakat nevezési szándékukat minél előbb jelezzék az átláthatóság miatt.

NEVEZÉSI DÍJ: egyszeri 5 000 Ft/csapat, amelyet a nevezéssel, de legkésőbb az első forduló napján kell befizetni, utólagos nevezés esetén 7 000 Ft/csapat, amelyet a szakágvezetőnek (Puskás Zoltán) kell átadni

DÍJAZÁS: Az első három helyezett csapat serleget kap, az első helyezett csapat tárgyjutalmat is.

RÉSZTVEVŐK: Előzetes felmérés alapján: Testvériség SE, MTK, Váci Forte, Sopron MAFC, Tiszavasvári SE, Debreceni SC I, Debreceni SC II és Debreceni SC III.

A versenyen csak olyan versenyzők vehetnek részt, akik rendezték a 2017. évi játékengedélyüket! A játékengedély-díj befizetésére a helyszínen is lesz lehetőség.

LEBONYOLÍTÁS:

A nemzetközileg elfogadott szabályok az érvényesek.

A csapatok a két forduló alatt kettő teljes körmérkőzést játszanak egymással, egy csapat minden játékosa az ellenfél minden játékosával. A versenyzők az I. forduló napján érvényes ranglista pontszámuk alapján meghatározott erősorrendben kerülnek a felső, illetve az alsó táblára. Egy csapatmérkőzésen 6 egyéni mérkőzést játszanak a versenyzők. A 6 egyéni találkozón a győzelem 3, a döntetlen 1-1 pontot jelent, a vereség 0 pont, ezek összege határozza meg a mérkőzés játszmaarányát. (az eredmények 6-6 és 9-0 között lehetnek).

A két körmérkőzést követően, a szerzett pontok határozzák meg a csapatok sorrendjét. Győzelem 3, döntetlen 1-1 pontot ér, a vereségért nem jár pont. Azonos pontszám esetén az egymás elleni pontszám dönt, ennek egyenlősége esetén, az egymás elleni játszmaarány, majd az egymás elleni gólkülönbség dönt, ha ez is egyenlő, akkor az össz-játszmaarány a mérvadó. Ha az is egyenlő, akkor a csapatok kijelölnek egy-egy játékost, akik egy mérkőzést játszanak. Ha döntetlen, akkor a két játékos szétlövése dönt. (Szétlövés: 5-5 büntető rúgás. A több gólt szerző fél győz, amennyiben döntetlen, akkor felváltva lőnek a felek, ha az egyik fél gólt lő, a másik hibázik, akkor vége a küzdelemnek. Amennyiben egyik fél sem hibázik (vagy mindkét fél hibázik), addig kell folytatni, amíg döntés nem születik.)

Egy csapat minimum létszáma két fő lehet, ennyivel is kiállhat, de egyszemélyes csapat sajnos nem vehet részt a küzdelmekben. Amelyik csapat bármelyik fordulóban nem jelenik meg, annak addigi eredményeit töröljük, és kizárjuk a bajnokságból. A bajnokság két fordulójában valamennyi versenyző, csak egy csapatban szerepelhet. Kivétel ez alól az a cserejátékos, aki nem lépett még azstalhoz egyetlen mérkőzésen sem. A mérkőzés nélkül rendelkező nevezett játékos átigazolható másik csapatba is. Erről a szakág vezetőjét és az aktuális forduló lebonyolítóját is értesíteni kell a forduló kezdete előtt.

Érvénytelen egy csapat szereplése, ha nincs meg az össz mérkőzészám legalább 51%-a.

Egy klub indíthat több csapatot is, de mindegyik csapat különállóként szerepel, azaz nem cserélgethetők a játékosok, a nevezésnél leadott lista szerint kell felállniuk. Egy játékos csak egy csapatba nevezhető.

Megkérjük a csapatokat, hogy egységes sportruházatban (minimum egységes mez/póló) játsszák végig a versenyt!
A szakágra jellemező (megszokott) viselkedési normákat kérjük betartani, azaz mellőzzük a hangoskodást és az alkoholt!

 

Mindenkinek jó játékot kíván:
Puskás Zoltán
MSZSZ 12 érintéses szakágvezető