2024. június 25. kedd 14:27

A Magyar és Nemzetközi Szektorlabda Szövetség oldala

Minden, amit a gombfociról tudni akarsz: szektorlabda, 12 érintéses asztali-labdarúgás, gombfoci

Izgalmas véghajrá az EB jegyében

4 min read

Végéhez közeledik az év és a jövő évi Európa Bajnokság selejtező sorozata is. A 7 állomásból álló kvalifikáció 6. felvonását rendezte meg a józsefvárosi klub. Az utolsó, debreceni forduló előtt tovább sűrűsödött a mezőny.
Ezúttal mindössze 9-en álltak asztalhoz. 4-4 versenyző a DSC illetve a Testvériség színeiben, míg egy a helyi klubbot képviselve. A technika ördöge megtréfálta a versenyigazgatót, így a szokásos egy asztalos youtube közvetítés is elmaradt, a lebonyolítás menete is változott. Legalábbis a párosításokat illetően, maga az alap, a körmérkőzés az nem. A debreceni Kiss repülőrajtot vett. 5 fordulót követően 15 ponttal állt és 6 ponttal előzte meg üldözőit. Szüksége is volt a jó szereplésre, hiszen az első selejtezőt kicsit elszúrta, mindössze a 6. helyen végzett, azóta pedig csak a legutóbbi maroslelei versenyen indult – amit viszont megnyert. Mivel a 7 fordulóban elért 4 legjobb eredmény számít a kvalifikációban, minden pontra nagy szüksége van, ha a négy fős ‘A’ válogatottba szeretne kerülni. Akárcsak klubtársának, Puskásnak. Aki nagy csatában 4-3-ra legyőzte ugyan csapattársát, Kovácsot, de az annyi energiát kivett belőle, hogy utána Kiss (1-3) és Lukács L. (1-5) ellen is csak a gratulálni tudott az ellenfélnek.

Kovács látszólag jobban reagált, 4-0-ra ütötte ki Horváthot, ám utána nagyon lesimázta Kiss a rangadójukat. A 0-5 talán nem is az arányában meglepetés, ez előfordul, hanem a nulla rúgott gól miatt. Ez nem mostanában esett meg a 2022-es év játékosával. A negyedik debreceni, a kvalifikáció második helyén álló Matkó P. pocsék napot fogott ki, egész nap csak küzdött – leginkább önmagával. A 8. fordulóban szerezte meg egyetlen győzelmét, egy idegtépő 5-4-es mérkőzésen Kovács ellen. Akinek így a nap végére 3 veresége lett az 5 győzelme mellett – mindhárom csapattársa ellen kapitulált! Az idei évben ismét „Tesis” Lukács L. a 4. és 5. fordulóban szenvedett minimális vereséget Kiss (1-2) illetve Kovács (2-4) ellen, egyébként egész nap kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott. A második hely lett a jutalma. Kiss 7 kör után hibátlanul állt az élen, látszólag már megnyerte a versenyt. Látszólag, hiszen Lukács Lászlót és Kovácsot, akik pontszámban beérhették volna, legyőzte.

Ott volt viszont még Lukács Viktor, a szektorlabda világbajnok, aki amikor átlátogatott a brazil szakág versenyeire, fel-fel mutatott néhány figyelemre méltó eredményt, de összességében nem igazán feküdt neki a játék, nem ért el számottevő helyezést. Ő is 6 pontra áll a listavezető mögött, és a 8. fordulóban éppen egymás ellen játszottak. Óriási meglepetésre Kiss gólképtelen volt, „Vitya” viszont két gólt is szerzett és ezzel váratlanul nyilltá tette az utolsó fordulóra a versenyt. Az egyik csapattárs, Kondor G. megtette azt a szívességet, hogy legyőzte a záró körben Kisst! A másik viszont ellenfélként állt asztalhoz és a két Lukács csatájában Viktor alul maradt. És most bánhatta igazán, hogy az első fordulóban Kondor B. ellen kikapott. A nap végére azt mondhatjuk, meglepetésre. Kiss viszont fellélegezhetett. Maroslele után duplázott, megnyerte a versenyt! És nagy lépést tett az ‘A’ válogatott felé. Az őrült hajrá az élen és a 3-5. helyen is holtversenyt hozott. Utóbbinál ráadásul a három érintett versenyző körbe is verte egymást, így az egymás elleni mérkőzéseik gólaránya döntött a helyezésekről. Ami Kovácsnak kedvezett, ő futott be a 3. helyre, megelőzve a várakozáson felül teljesítő Lukács Viktort és – a talán várakozáson alul teljesítő – Puskást.

A kvalifikáció is kezd letisztulni. A 8 fős válogatott keret talán már kijelenthető, hogy kialakult – hacsak nem történik decemberben Debrecenben valami földrengés szerű átrendeződés. Kovács matematikailag is megnyerte a kvalifikációt! Ám az első 4 hely, az ‘A’ válogatott még kiadó helyeinek megszerzésért ádáz harc fog folyni. Ráadásul a záró kör egyben a bajnoki verseny zárása is lesz, ahol még jócskán vannak nyitott kérdések.

A budapesti selejtező végeredménye: