2024. július 20. szombat 08:14

A Magyar és Nemzetközi Szektorlabda Szövetség oldala

Minden, amit a gombfociról tudni akarsz: szektorlabda, 12 érintéses asztali-labdarúgás, gombfoci

Futballárium 12 érintéses Csapatbajnokság 2/2 – kiírás

4 min read

VERSENY NEVE: Futballárium 12 érintéses Magyar Csapatbajnokság

VERSENY RENDEZŐJE: MTK

VERSENY JELLEGE: 3 FŐS CSAPATVERSENY

VERSENY HELYSZÍNE: 1094 Budapest, Viola u. 7. 1/6.

VERSENY IDŐPONTJA:

II. forduló: 2019. 09. 07. szombat, kezdés 10:00.

NEVEZÉS: Akik az első kör előtt leadták a nevezésüket, már nem kell nevezniük, csak nyilatkozni kell a második fordulón való részvételről. Pótnevezésre is van lehetőség a szakágvezetőnél, azonban ki kell kérni a csapatvezetők engedélyét a tényleges részvétellel kapcsolatban (ez a szakágvezető feladata).

NEVEZÉST KIZÁRÓLAG A CSAPATVEZETŐTŐL FOGADUNK EL!!!

E-mail: info@sectorball.hu

FIGYELEM!

A nevezés leadásával a nevező csapat elfogadja a nevezési feltételeket és esetleges távolmaradás ellenére is kifizeti a nevezési díjat!

NEVEZÉSI DÍJ: egyszeri 10 000 Ft/csapat, amelyet a nevezéssel, de legkésőbb az első forduló napján kell befizetni, utólagos nevezés esetén 12 000 Ft/csapat, amelyet a szakágvezetőnek (Puskás Zoltán) kell átadni

DÍJAZÁS: Az első három helyezett csapat serleget és érmet kap. A Futballárium Barcelona jóvoltából a dobogósok külön ajándékban részesülnek.

LEBONYOLÍTÁS:

A nemzetközileg elfogadott szabályok az érvényesek.

A csapatok teljes körmérkőzést játszanak egymással, egy csapat minden játékosa az ellenfél minden játékosával (1-3, 1-2, 1-1, stb.). (Ez alól kivétel lehet, ha sok csapat ad le nevezést, ebben az esetben változás lehetséges a lebonyolításban (kevesebb kör vagy több forduló beiktatása)). A versenyzők a forduló napján érvényes ranglista pontszámuk alapján meghatározott erősorrendben kerülnek csapatuk megfelelő helyére.
Egy csapatmérkőzésen 3 egyéni mérkőzést játszanak a versenyzők. A 3 egyéni találkozón a győzelem 3, a döntetlen 1-1 pontot jelent, a vereség 0 pont, ezek összege határozza meg a mérkőzés játszmaarányát (az eredmények 3-3 és 9-0 között lehetnek).

A körmérkőzést követően, a szerzett pontok határozzák meg a csapatok sorrendjét. Győzelem 3, döntetlen 1-1 pontot ér, a vereségért nem jár pont. Azonos pontszám esetén az egymás elleni pontszám dönt, ennek egyenlősége esetén, az egymás elleni játszmaarány, majd az egymás elleni gólkülönbség dönt, ha ez is egyenlő, akkor az össz-játszmaarány a mérvadó. Ha az is egyenlő, akkor a csapatok kijelölnek egy-egy játékost, akik egy mérkőzést játszanak. Ha döntetlen, akkor a két játékos szétlövése dönt. (Szétlövés: 5-5 büntető rúgás. A több gólt szerző fél győz, amennyiben döntetlen, akkor felváltva lőnek a felek, ha az egyik fél gólt lő, a másik hibázik, akkor vége a küzdelemnek. Amennyiben egyik fél sem hibázik (vagy mindkét fél hibázik), addig kell folytatni, amíg döntés nem születik.)

Egy csapat minimum létszáma két fő lehet, ennyivel is kiállhat, de egyszemélyes csapat sajnos nem vehet részt a küzdelmekben. Cserejátékosok száma korlátlan, de ugyanaz a játékos kétszer nem játszhat egy ellenfél ellen. Amelyik csapat bármelyik fordulóban nem jelenik meg, annak addigi eredményeit töröljük, és kizárjuk a bajnokságból. A bajnokságban valamennyi versenyző, csak egy csapatban szerepelhet. Kivétel ez alól az a cserejátékos, aki nem lépett még asztalhoz egyetlen mérkőzésen sem. A mérkőzés nélkül rendelkező nevezett játékos átigazolható másik csapatba is. Erről a szakág vezetőjét és az aktuális forduló lebonyolítóját is értesíteni kell a forduló kezdete előtt.

Érvénytelen egy csapat szereplése, ha nincs meg az össz-mérkőzészám legalább 51%-a.

Egy klub indíthat több csapatot is, de mindegyik csapat különállóként szerepel, azaz nem cserélgethetők a játékosok, a nevezésnél leadott lista szerint kell felállniuk. Egy játékos csak egy csapatba nevezhető. Ugyanazon klub több csapata az első körben kötelezően egymás ellen kell játszania.

Megkérjük a csapatokat, hogy egységes sportruházatban (minimum egységes mez/póló) játsszák végig a versenyt!
A szakágra jellemező (megszokott) viselkedési normákat kérjük betartani, azaz mellőzzük a hangoskodást és az alkoholt!

Mindenkinek jó játékot kíván:
Puskás Zoltán
MSZSZ 12 érintéses szakágvezető