2024. június 13. csütörtök 03:02

A Magyar és Nemzetközi Szektorlabda Szövetség oldala

Minden, amit a gombfociról tudni akarsz: szektorlabda, 12 érintéses asztali-labdarúgás, gombfoci

Debrecen lett a 12 érintéses szakág csapatbajnoka

4 min read

Kétnapos, 12 érintéses versenyt rendezett a DSC asztali labdarúgó szakosztálya a hétvégén Debrecenben. Szombaton a 2022-es csapatbajnoki döntő zajlott le 5 csapat részvételével. Sopron, Maroslele, a budapesti Józsefváros, a DSC I. és a DSC II. vett részt a döntőn. A 12 érintéses gombfoci magyarországi történelmében ez a létszám rekord, sőt újoncokat is avatott a szakág, ami igen jó eredmény. Arról már nem is beszélve, hogy a Testvériség tagjai nyaralás miatt nem tudtak jönni, és még másik két csapatnál is egy hajszálon múlott, hogy nem jöttek el ezen a hétvégén Debrecenbe. A csapatbajnoki után üdítőzős, sörözős, beszélgetős este, majd éjszaka, csapatépítő tréning volt a szakág jövőjét illetőleg.

SMAFC: Inczédi Gergő, Füzy Csaba, Pocsay Sándor
DSC Ifi: Matkó László, Matkó Péter, Matkó Dóra

És akkor magáról a 2022-es csapatbajnokiról:

1. forduló. A DSC I. (Kiss Levente, Kovács Nándor, Lukács László) magabiztos győzelmet aratott (15-3) a klub 2. számú csapata ellen, amely csapatban Matkó Péter mellett, a klubunk két ifjúsági versenyzője Matkó Dóra és Matkó László szerepelt. A másik ágon az Inczédi Gergely vezette Sopron (Inczédi Gergely, Füzy Csaba, Pocsay Sándor) a szakágunkban újonc Maroslele (Maczelka Árpád, Maczelka Fanni, Fejes Ferenc) gárdáját győzte le (12-6).

2. forduló. A két fővel szereplő, és ezzel jelentős hátrányból induló Józsefváros csapata (Horváth Imre, Mártonfi István), nagy csatában, de legyőzte a DSC II csapatát (10-8). Nagy tisztelet a Józsefváros csapatának, hogy két fővel is vállalták a versenyt! A debreceniek első számú csapata a Maroslelét múlta fölül sima győzelemmel (16-2). A forduló érdekes eredménye, hogy Maczelka Fanni 2-1 arányban legyőzte Kiss Leventét, akinek ez volt az egyetlen veresége a játéknapon.

Maroslele: Fejes Ferenc, Maczelka Árpád, Maczelka Fanni
Józsefváros: Mártonfi István, Horváth Imre

3. forduló. A DSC első csapata esélyt sem adott a két fővel játszó Józsefvárosnak (16-2). A Sopron csapata a játékban igen szoros eredményekkel, de végeredményben kicsit simábbnak tűnő győzelmet aratott a DSC II. ellen. A Sopronba igazolt Pocsay Sándor remekelt ebben a fordulóban, igazolva, hogy jó döntés volt Inczédi Gergelytől erre a versenyre a soproni csapatba igazolni a remek debreceni gombfocist. (5-13)

4. forduló. Ebben a fordulóban mindkét ágon nagyon szoros eredmény született, óriási csatákkal. A Sopron 11-7-re győzött, míg a DSC II. ugyanezzel az eredménnyel nyert a Maroslele ellen. Ezért szép a csapatbajnoki, hisz ebben a fordulóban a soproni csapatban ezúttal Füzy Csaba és Inczédi Gergő remekelt, és győzték le nagy meglepetésre a náluk erősebb ellenfeleiket. A DSC II. győzelmében komoly szerepe volt a rutinos Matkó Peti mellett a két gyermekének, Dórinak és Lacinak.

5. forduló. Az újonc Maroslele csapatát egy hajszál választotta el a győzelemtől a Józsefváros ellen (8-10). Maczelka Árpi nagy skalpot húzott be a Horváth Imre elleni győzelemmel, de ez is kevés volt a csapat sikeréhez.  A DSC első számú csapata a nap legjobb teljesítményét nyújtva 18-0-s győzelemmel győzte le a Sopront, így magabiztos játékkal nyerte el a 2022-es 12 érintéses csapatbajnoki címét, immáron hatodik alkalommal.

A csapatbajnok DSC: Kovács Nándor, Kiss Levente, Lukács László

A végső győztes DSC csapata végig hatalmas fölényben, magabiztos győzelmet aratott, ami jó előjel lehet az októberben rendezendő brazíliai világbajnokságra, és az ott megrendezésre kerülő Interkontinentális klub világbajnoki döntőre. Hogy a debreceni csapat milyen összetételben tud utazni a „nagy utazásra”, azt még nem tudni, hisz szövetségi támogatás nélkül, önerőből kell megoldaniuk a válogatott asztali focisoknak a 4 napos verseny utazási, nevezési és szállás költségeit.