2024. július 18. csütörtök 19:08

A Magyar és Nemzetközi Szektorlabda Szövetség oldala

Minden, amit a gombfociról tudni akarsz: szektorlabda, 12 érintéses asztali-labdarúgás, gombfoci

Debrecen: BAJNOKCSAPAT!

2 min read

A magyar 12 érintéses szakágban sok mindenre pont került az elmúlt hétvégén. Beszámolónkat a futeboldemesa.hu oldalról vettük át. A DEAC-DALC mindent begyűjtött a hétvégi kettős versenyen 12 érintéses szakágban

 Az elmúlt hétvégén rendezték szakágunk első, igazi csapatbajnokságát, amelyre Debrecenben került sor. A Kassai úton található Lovarda impozáns helyszínnek bizonyult – akár világverseny lebonyolítására is alkalmas termekkel rendelkezik -, remek hangulatban lehetett játszani. A házigazdák legnagyobb riválisa, Tiszavasvári csapata sajnos tartalékosan érkezett, így ugyan elmaradt a nagy derbi, de így is izgalmas mérkőzések zajlottak. A mindent eldöntő összecsapást végül a DEAC-DALC csapata magabiztosan nyerte (22-4) a nagy rivális ellen, így a Kiss Levente, Puskás László, Puskás Zoltán összetételű trió veretlenül lett bajnok. Harmadik helyen a debreceniek második csapata végzett, ezzel jelezve, hogy az alföldön jó irányba halad a 12 érintéses játék. A DEAC csapata így jogot szerzett az augusztus utolsó hétvégéjén sorra kerülő Bajnokok Ligája négyes döntőjén való szereplésre. A debrecenieken kívül Tiszavasvári az előző győztes jogán, valamint Óbecse (Délvidék) és Jobbágyfalva (Erdély) képviselteti magát.

És, ha még nem lett volna elég, másnap folytatódtak a VB-kvalifikáció küzdelmei az utolsó előtti fordulókkal, ahol a hazaiak ismét az élen jártak. Mind a csapatba kerülésért, mind az egyéni válogatottságért küzdő felek közül a debreceni Kiss Levente bizonyult a legjobbnak két aranyéremmel, őt a szintén cívisvárosi Puskás Zoltán követte egy második és egy harmadik hellyel. A képzeletbeli dobogó legalsó fokára ketten is felállhattak, hiszen a debreceni Puskás László és a tiszavasvári Nagy Lajos is egy-egy éremmel büszkélkedhet. Így biztossá vált, hogy a négy plusz egyfős csapatban már csak egy hely kiadó a Puskás Zoltán, Kiss Levente, Nagy Lajos, Puskás László kvartett mellett, illetve az ötfős egyéni versengésre hárman – Ifj. Farkas Gábor, Puskás László, Kiss Levente – váltottak eddig jegyet, a többi helyért még ádáz küzdelem várható augusztus 15-én, az utolsó fordulón. Ezt követően már csak a világbajnokságon, címeres mezben kell küzdeniük a feleknek, reményeink szerint sikeresen.