2024. június 13. csütörtök 02:25

A Magyar és Nemzetközi Szektorlabda Szövetség oldala

Minden, amit a gombfociról tudni akarsz: szektorlabda, 12 érintéses asztali-labdarúgás, gombfoci

A keselyű lecsapott

4 min read

A szombati nemzetközi szektorlabda verseny után vasárnap a nemezlabda pattogott a csíkszeredai asztalokon. A mezőny lefeleződött, 14-en álltak az asztalokhoz. Két debreceni és 4 budapesti versenyző mellett 8-an képviselték a marosvásárhelyi-csíkfalvai illetve csíkszeredai színeket. Mivel több „nagyágyú” is hiányzott, így többen is reménykedtek a jobb szereplésben és az ezzel járó pontokban. Ugyanis a kupa egyben a jövő évi Európa Bajnokság egyik selejtező állomása is volt. A szervezők két hét fős csoportba osztották a nevezőket az aktuális magyar és román ranglista összefésülésével kapott rangsor alapján. Az ‘A’ jelű kvartettbe került a selejtező sorozat eddigi egyetlen versenyének két debreceni illetőségű döntőse, valamint a végső győzelemre is esélyes Mártonfi, továbbá a romániai bajnok Varga Ervin is. Mellettük ott volt az a Bajkó, aki már nem egyszer tört borsot a sportág legjobbjainak orra alá. A másik csoportban három pesti versenyző küzdött négy erdélyi ellenfelével. A várakozásoknak megfelelően az ‘A’ csoport igazi halálcsoport lett. Döntetlenek, körbeverések után a még továbbjutó 4. helyen hármas holtverseny alakult ki! Az egymással való összevetésben pedig az erdélyi Bajkó került ki győztesen, a kiesésbe taszítva Mártonfit és Matkót. A csoport meglepetését a csíkfalvai Komancsik Zsolt szállította, aki még az elején simán kikapott Matkótól 5-0-ra, azonban pl. Kovács ellen nagyon ráérzett a kapura és 5-4-re legyőzte az Európa Bajnokot! És mivel a többi mérkőzésen is elcsípett jónéhány pontot, a harmadik helyen tovább jutott. A legjobb erdélyinek kikiálltott Varga szintén hozta a kötelezőt, csak Kovács ellen kapitulált, így a második helyen masírozott be a nyolcaddöntőbe. Kovács az említett vereséget leszámítva esélyeshez méltón csoportgyőztesként, imponáló gólátlaggal és magabiztosságal jutott a legjobb 8-ba.

A ‘B’ jelű csoport korántsem tartogatott ilyen izgalmakat. A 4 továbbjutó kiléte itt gyakorlatilag borítékolható volt, csak a sorrend volt kérdéses. Ami egyáltalán nem volt mellékes, mivel az egyenes kieséses szakaszban döntetlen esetén nem büntető rúgásokra került sor, hanem a csoportban jobb helyezést elérő versenyző volt az erőnyerő. A Testvériség SE két versenyzője fej-fej mellett haladt egy ideig, de végül a helyiek képviseletében Marschal közéjük furakodott. Lukácsot le is győzte, aki így a harmadik helyen zárt. A csoportot meglepetésre Kondor Gábor nyerte, mindössze egyetlen döntetlennel csapattársa ellen. A negyedik helyen Horváth slisszant be a legjobb 8 közé.

A két csoport kiesői az egymás elleni eredményeiket vitték magukkal és körmérkőzéssel döntöttek a 9-14. helyek sorsáról. Az egyenes kieséses szakaszban érdekes párosítás volt Lukács és Varga párharca, amelyet előbbi nyert 3-1-re. Ugyanilyen eredménnyel jutott túl Kovács is Horváthon, valamint Kondor Bajkón. Marschal ellentmondást nem tűrően, 5-0-lal abszolválta a negyeddöntőjét. Az elődöntő egyik ágán Kovács esélyt sem adva Marschalnak 5-1 arányban győzött és óriási lépésekkel haladt újabb kupagyőzelme felé. Ráadásul a másik ágon a két „Tesis” ismét remizett, ami ugyebár Kondor döntőbe jutását eredményezte a csoportban elért jobb helyezése miatt. Kondor eddig még egyszer sem győzte le Kovácsot …. Eddig! A döntőben nevéhez méltóan, keselyűként csapott le, ahogy megérezte, hogy esélyesebb ellenfele elbizonytalanodott a lövéseknél. 4-2-es győzelme, egész napi játéka (7 győzelem mellett két döntetlen) mind a megérdemelt kupagyőzelmét támasztja alá. A bronzmeccsen Lukács 3-2 arányban győzte le az ezzel a negyedik helyen végző házigazdát, Marschalt.
A Stickbreakers Cup 12 érintéses versenygombfoci kupa végeredménye: