2024. március 28. csütörtök 22:10

A Magyar és Nemzetközi Szektorlabda Szövetség oldala

Minden, amit a gombfociról tudni akarsz: szektorlabda, 12 érintéses asztali-labdarúgás, gombfoci

2020-as Európa-bajnokság kvalifikációs kiírás

3 min read

Az Európa-bajnoki kvalifikációt is próbáljuk megreformálni, ami az alábbiakat tartalmazza:
A magyar válogatottat 4+1 fő képviselheti a csapatversenyen (az egyéni létszám még nem tisztázott), akik öt selejtezőversenyen vívhatják ki a csapatba kerülés jogát. Tehát a magyar válogatottat a csapatversenyen 4+1 fő képviseli.
FONTOS! A kvalifikáció 5 fordulójából a 4 legjobbat számoljuk, ez alapján alakul ki a végleges sorrend.

Hét főig teljes körmérkőzés, majd 7. hely, helyosztó az 5. helyért (5-6), bronzmérkőzés (3-4.), döntő (1-2). Nyolc főtől lehetőleg egyenlő létszámú csoportok (időtől és létszámtól függően 1 vagy 2 meccses). Minden egyes forduló előtt az aktuális ranglista a mérvadó. A nevezők számától függően kell csoportokat kialakítani (például: 2 csoport esetén a párosok egy, míg a páratlanok egy másik csoportba kerülnek; 3 csoport esetén 1-2-3, 4-5-6, stb; és így tovább). A csoportkör után egyenes kieséses rendszerben folynak a küzdelmek. Helyosztók, elődöntők, valamint bronzmérkőzés és döntő. Azaz elődöntő 1-2, 2-1, helyosztók: 5. helyért 3-3, 7.helyért 4-4, 9. helyért 5-5, stb. Az elődöntőkben döntetlen esetén az előrébb végzett játékos a továbbjutó, helyosztóknál a csoportkörben több pontot szerző játékos, ha itt sincs döntés, szétlövéssel kell eldönteni a továbbjutást/helyezést. A döntőben és a bronzmeccsen döntetlen esetén szétlövés van. Kevés nevező esetén az egyenes kieséses szakaszt lehet kétmeccsesre csinálni, kivéve a bronzmeccset és döntőt, ezt a lebonyolító döntheti el, hogy belefér-e az időbe.

A kvalifikációra a nevezést 2019. március 10-ig lehet leadni. Nevezési díj 2 ezer forint/fő/forduló, amelyet a rendező klub felé kell megfizetni. Az első fordulót követően is lesz lehetőség nevezést leadni, azonban a nevező számoljon azzal, hogy hátrányból fog indulni. A nevező vállalja, hogy a nevezéssel a nevezési díj megfizetését is rendezi. A nevezési díjat az aktuális forduló napján kell befizetni.

Minden selejtezőverseny végén a résztvevők a helyezésük alapján pontokat szereznek az alábbiak szerint:

  1. hely: 21 pont
  2. hely: 18 pont
  3. hely: 16 pont
  4. hely: 14 pont
  5. hely: 12 pont
  6. hely: 10 pont
  7. hely: 8 pont
  8. hely: 6 pont
  9. hely: 4 pont
  10. hely: 2 pont

A versenyeken a nemzetközileg elfogadott szabályok az érvényesek.
Az egyes versenyeken is díjazzuk a helyezetteket (első helyezett serleg, érem; további dobogósok érem), valamint a végső sorrend dobogósait is (serleg és érem).
Ez persze nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy külön díjak kerüljenek kiosztásra, amennyiben a rendező klub szeretné még izgalmasabbá tenni az adott versenyt.

A versenyeken ranglista pontok is szerezhetőek.

Időpont Verseny neve Helyszín Rendező
Március 16. Eb-kvalifikáció (1/5) Budapest MALSZ
Május 11. Eb-kvalifikáció (2/5) Debrecen DSC
Június 8. Eb-kvalifikáció (3/5) Budapest MALSZ
Október 5. Eb-kvalifikáció (4/5) Debrecen DSC
November 30. Eb-kvalifikáció (5/5) Debrecen DSC