2024. március 29. péntek 08:31

A Magyar és Nemzetközi Szektorlabda Szövetség oldala

Minden, amit a gombfociról tudni akarsz: szektorlabda, 12 érintéses asztali-labdarúgás, gombfoci

2019-es Futballárium Csapatbajnokság kiírása

2 min read

A csapatbajnokság az eddig megszokott formában fog zajlani. A résztvevő csapatok számától függően kell a két játéknapon lebonyolítani a teljes bajnokságot.

Egy csapat 3 főből és korlátozás nélküli cseréből állhat. Egy klub indíthat több csapatot is, de az év elején leadott nevezésnél érvényes nevek szerepelhetnek az adott csapatban, klubon belüli csere nem lehetséges. A cserét az aktuális mérkőzések kihirdetése előtt kell bejelenteni a lebonyolító felé. Ha egy csapat játékost cserél, azt csak úgy teheti, hogy a csere még nem játszott az aktuális ellenféllel.

Játékos „igazolására” egész évben van lehetőség, de csak olyan versenyző állhat be a csapatbajnokságba, aki az aktuális kiírásban még nem szerepelt egyik csapatban sem.

Kevés nevező csapat esetén fordulónként mindenki játszik mindenki ellen egyszer, több nevezés esetén 1-3, 2-2; 2-3, 1-1 alapon 2 forduló lesz. A csapatbajnokságra a nevezést 2019. március 30-ig lehet leadni. Nevezési díj 10 ezer forint/csapat/év, amelyet egyszer kell megfizetni a szakágvezető felé. Az első fordulót követően is lesz lehetőség nevezést leadni, azonban a nevező csapat számoljon azzal, hogy hátrányból fog indulni. A nevező csapat vállalja, hogy a nevezéssel a nevezési díj megfizetését is rendezi. A nevezési díjat az aktuális forduló napján kell befizetni.

Arra kérünk minden részt venni szándékozó csapatot, hogy lehetőségeikhez mérten derüljön ki március végéig, hogy szeretnének-e indulni a csapatbajnokságon. Szeretnének, ha nem lenne fennakadás a lebonyolításban.

A versenyeken ranglista pontok szerezhetőek.

Időpont Verseny neve Helyszín Rendező
Április 7. Futballárium Csapatbajnokság (1/2) Debrecen DSC
Szeptember 7. Futballárium Csapatbajnokság (2/2) Budapest MALSZ

A versenyeken a nemzetközileg elfogadott szabályok az érvényesek. Az egyes versenyeken nem díjazzuk a helyezetteket, csak a végső sorrend dobogósait (serleg és érem). Amint azt korábban megírtuk, a Futballárium Sport Bár támogatja a versenyeinket idén és a végső dobogósok szép ajándékkal gazdagodnak. Ez persze nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy külön díjak kerüljenek kiosztásra, amennyiben a rendező klub szeretné még izgalmasabbá tenni az adott versenyt.

Jó játékot és eredményes versenyeket kívánok minden 12 érintéses játékosnak a 2019-es évre!

Puskás Zoltán szakágvezető