2024. június 25. kedd 13:52

A Magyar és Nemzetközi Szektorlabda Szövetség oldala

Minden, amit a gombfociról tudni akarsz: szektorlabda, 12 érintéses asztali-labdarúgás, gombfoci

VERSENYKIÍRÁS – 12 érintéses csapatbajnokság 2023. illetve IV. DSC KUPA

3 min read

Az országos csapatbajnokság szervezője a Magyar Szektorlabda Szövetség.

Lebonyolítás:
2023-ban ismét egy hétvége alatt fog lezajlani a csapat OB, a nevező csapatok számától függően. Legalább 5 csapat nevezése esetén a csapatok egy teljes körmérkőzést játszanak egymással. Ennél kevesebb nevezés esetén oda-visszavágós rendszerben két teljes kört. Amennyiben a csapat OB egy nap alatt kerül lebonyolításra, akkor vasárnap külön egyéni versenyként kerül megrendezésre a IV. DSC Kupa, később meghatározott lebonyolítás szerint. Két napos csapatbajnokság esetén a legjobb egyéni eredményt elérő résztvevő nyeri a kupát.
Egy csapatbajnoki mérkőzésen egy csapat minden játékosa az ellenfél minden játékosával megmérkőzik. A versenyzők a csapatbajnoki napján érvényes ranglista pontszámuk alapján meghatározott erősorrendben kerülnek az 1., 2. illetve a 3. táblára. Egy csapatmérkőzésen így 9 egyéni mérkőzést játszanak a versenyzők. Ezeken a győzelem 2, a döntetlen 1-1 pontot jelent, a vereség 0 pont, ezek összege határozza meg a mérkőzés játszmaarányát (az eredmények 18-0 és 9-9 között lehetnek).
A csapatbajnokság végén a szerzett pontok határozzák meg a csapatok sorrendjét. Egy csapatbajnoki mérkőzésen elért győzelem 3, döntetlen 1-1 pontot ér, a vereségért nem jár pont. Azonos pontszám esetén az egymás elleni mérkőzése(ke)n szerzett pontszám dönt, ennek egyenlősége esetén az egymás elleni játszmaarány, ha ez is egyenlő, akkor az összesített játszmaarány a mérvadó. Ha az is egyenlő, akkor a csapatok kijelölnek egy-egy játékost, akik egy mérkőzést játszanak. Ha a mérkőzésük döntetlen, akkor a két játékos 5-5 büntető rúgást végez el. A több gólt szerző fél győz, amennyiben döntetlen, akkor felváltva lőnek a felek, amíg döntés nem születik.
Egy csapat 3 főből és korlátozás nélküli cseréből állhat. Egy klub indíthat több csapatot is, de a nevezéskor leadott névsorban szereplő versenyzők léphetnek asztalhoz az adott csapatban, klubon belüli csere nem lehetséges.
A cserét az aktuális mérkőzések kihirdetése előtt kell bejelenteni a lebonyolító felé. Ha egy csapat játékost cserél, azt csak úgy teheti, hogy a csere még nem játszott az aktuális ellenféllel.
A csapatbajnokság ideje és helyszíne: 2023. április 15-16., Debrecen (Helen Doron nyelviskola, Debrecen, Darabos utca 33).
Nevezési díj: 3000 Ft/fő (amely mindkét napi versenyt magába foglalja)
Nevezés leadása: 2023. április 13., csütörtök 20 óráig Kovács Nándornál:
-messengeren
-e-mailban (kovacsnandor1974@freemail.hu)
-telefonon (30/872 0472)
Arra kérünk minden részt venni szándékozó csapatot, hogy lehetőségeikhez mérten minél hamarabb jelezzék az indulási szándékukat. Szeretnénk, ha nem lenne semmi fennakadás a lebonyolításban és a szállásfoglalásban, lévén hogy 2 napos versenyt tervezünk.
A versenyen a nemzetközileg elfogadott szabályok az érvényesek.
A nevező csapatnak kötelező klub hovatartozást jelölő póló/mez viselése!
A versenyen a végső sorrend dobogósait éremmel és serleggel jutalmazzuk.
A szakágra jellemző (megszokott) viselkedési normákat kérjük betartani, azaz mellőzük a hangoskodást és az alkoholfogyasztást!
Jó játékot és eredményes, sportszerű versenyzést!

Kovács Nándor
12 érintéses szakágvezető