2024. július 20. szombat 08:05

A Magyar és Nemzetközi Szektorlabda Szövetség oldala

Minden, amit a gombfociról tudni akarsz: szektorlabda, 12 érintéses asztali-labdarúgás, gombfoci

VERSENYKIÍRÁS – 12 érintéses csapatbajnokság 2022.

3 min read

Az országos csapatbajnokság szervezője a Magyar Szektorlabda Szövetség.

Lebonyolítás:

2022-ben ismét egy hétvége alatt fog lezajlani a csapat OB.

A nevező csapatok számától függően fog kialakulni. Legalább 6 csapat nevezése esetén a csapatok egy teljes körmérkőzést játszanak egymással, ennél kevesebb nevezés esetén pedig oda-vissza vágós rendszerben két teljes kört.

Egy csapatbajnoki mérkőzésen egy csapat minden játékosa az ellenfél minden játékosával megmérkőzik. A versenyzők a csapatbajnoki napján érvényes ranglista pontszámuk alapján meghatározott erősorrendben kerülnek az 1., 2. illetve a 3. táblára. Egy csapatmérkőzésen így 9 egyéni mérkőzést játszanak a versenyzők. Ezeken a győzelem 2, a döntetlen 1-1 pontot jelent, a vereség 0 pont, ezek összege határozza meg a mérkőzés játszmaarányát (az eredmények 18-0 és 9-9 között lehetnek).

A csapatbajnokság végén a szerzett pontok határozzák meg a csapatok sorrendjét. Egy csapatbajnoki mérkőzésen elért győzelem 3, döntetlen 1-1 pontot ér, a vereségért nem jár pont. Azonos pontszám esetén az egymás elleni mérkőzése(ke)n szerzett pontszám dönt, ennek egyenlősége esetén az egymás elleni játszmaarány, ha ez is egyenlő, akkor az összesített játszmaarány a mérvadó. Ha az is egyenlő, akkor a csapatok kijelölnek egy-egy játékost, akik egy mérkőzést játszanak. Ha a mérkőzésük döntetlen, akkor a két játékos 5-5 büntető rúgást végez el. A több gólt szerző fél győz, amennyiben döntetlen, akkor felváltva lőnek a felek, amíg döntés nem születik.

Egy csapat 3 főből és korlátozás nélküli cseréből állhat. Egy klub indíthat több csapatot is, de a nevezéskor leadott névsorban szereplő versenyzők léphetnek asztalhoz az adott csapatban, klubon belüli csere nem lehetséges.

A cserét az aktuális mérkőzések kihirdetése előtt kell bejelenteni a lebonyolító felé. Ha egy csapat játékost cserél, azt csak úgy teheti, hogy a csere még nem játszott az aktuális ellenféllel.

A csapatbajnokság ideje és helyszíne: 2022. június 25-26., Debrecen (Helen Doron nyelviskola, Debrecen, Darabos utca 33).

Nevezési díj: 3000 Ft/fő

Arra kérünk minden részt venni szándékozó csapatot, hogy lehetőségeikhez mérten minél hamarabb jelezzék az indulási szándékukat. Szeretnénk, ha nem lenne semmi fennakadás a lebonyolításban és a szállásfoglalásban, lévén hogy 2 napos versenyt tervezünk.

A versenyen a nemzetközileg elfogadott szabályok az érvényesek.

A nevező csapatnak kötelező klub hovatartozást jelölő póló/mez viselése!

A versenyen a végső sorrend dobogósait éremmel és serleggel jutalmazzuk.

A szakágra jellemző (megszokott) viselkedési normákat kérjük betartani, azaz mellőzük a hangoskodást és az alkoholfogyasztást!

Jó játékot és eredményes, sportszerű versenyzést!

                                                                                                             Kovács Nándor
12 érintéses szakágvezető