2024. június 13. csütörtök 03:36

A Magyar és Nemzetközi Szektorlabda Szövetség oldala

Minden, amit a gombfociról tudni akarsz: szektorlabda, 12 érintéses asztali-labdarúgás, gombfoci

ÚJ NÉVADÓ SZPONZOR A 12 ÉRINTÉSES BAJNOKSÁGOKBAN!

3 min read

Óriási lépés sportágunk történelmének első névadó szponzorunk érkezése, a 2019-es évben Futballárium Magyar Bajnokság néven indul egyéni- és csapatbajnokságunk!

A gyarapodó versenyzői létszám miatt elengedhetetlennek gondoltuk a bajnokságok színvonalának emelését. Ennek első lépcsőfoka olyan támogató(k) megkeresése, aki(k) kisebb-nagyobb segítséget tud(nak) adni sportágunknak. Emellett ne felejtsük el a magyar válogatott fejlődését sem. Ez mind a szövetség, mind a csapatok, játékosok érdeme, akik nagyon sokat hozzátesznek a sportágunk fejlődéséhez, jobbá tételéhez! Ezt szeretnénk valamilyen formában megköszönni!

Az új szezonban az elvárás az, hogy a brazilok legnépszerűbb játéka stabil szakág legyen a MALSZ-on belül. Nem lehet nem észrevenni, hogy a 12 érintéses játék egyre népszerűbb hazánkban, az elmúlt 10 évhez képest 2017-től beindult valami, ami előre mutat. 2018-ban már látszottak az előrelépés jelei, amit a következő években folytatni szeretnénk. Így éppen jókor került képbe és állt a sportág mellé Beke Erika és Büki Péter közös „gyermeke”, a katalán fővárosban található Futballárium sportpub és étterem. A megállapodás a 2019-es évre szól, és tárgyi jutalmak formájában segíti a 12 érintéses játékosokat a vendéglátóegység. 2019-ben tehát Futballárium Magyar Egyéni Bajnokság és Futballárium Magyar Csapatbajnokság néven fognak futni bajnokságaink. És, hogy miben is nyilvánul meg az együttműködés: Minden végső dobogós kap egy Futballárium pólót és minden első helyezett (köztük az év játékosa is) egy-egy Iniesta borral lesz gazdagabb. Lesz tehát miért küzdeni a következő évben is!

Pár szó a Futballáriumról:
A Futballárium Barcelona, amint az a nevéből is kiderül, a katalán fővárosban található pub és étterem. Két lelkes magyar, Büki Péter és Beke Erika gondolta úgy, hogy alapítanak egy sporttal kapcsolatos vendéglátó egységet Barcelonában és a kitartásuk végül meghozta a gyümölcsét. A hely a Nou Camp szomszédságában található és a szombathelyi fiatalember több, mint 27 éven át gyűjtött ereklyéivel van feldíszítve, ami persze azóta számolatlanul gyarapodik, hiszen érkeznek újabb ereklyék a világ minden tájáról. Messi, Iniesta, Shilton, Nagy László, a magyar póló válogatott és sok nagy sportoló fordult meg a Futballáriumban és tette le névjegyét.
Aki Barcelonában sétálgatva ellátogat a Carrer de Benavent 7. számhoz, nem fog csalódni az étel- és ital felhozatalban, ugyanis a tradicionális katalán és spanyol választék mellett, magyar ízekkel is találkozhatunk. A hely sikerességét mutatja az is, hogy a Futballárium nemrég saját sörmárkával jelent meg, illetve az Iniesta pincészet termékeinek kizárólagos hazai forgalmazója is egyben.
Az évek alatt szoros kapcsolatot alakítottak ki Péterék az FC Barcelonával és az Iniesta családdal is, így közös jótékonykodásból sincs hiány.
Szóval, aki csak teheti, nézzen be a Futballáriumba,
„…mert itt jó (l)enni…”

Köszönjük a bizalmat, reméljük hosszútávú együttműködésre számíthatunk!

A kép illusztráció, de hasonló AI8 vár a legjobbakra.