2024. június 13. csütörtök 03:00

A Magyar és Nemzetközi Szektorlabda Szövetség oldala

Minden, amit a gombfociról tudni akarsz: szektorlabda, 12 érintéses asztali-labdarúgás, gombfoci

SZEKTORLABDA NB1 – VERSENYKIÍRÁS

4 min read

VERSENY NEVE: Nemzeti Csapatbajnokság I. osztály (NB I. Csb.)
VERSENY RENDEZŐJE: MSzSz
VERSENY HELYSZÍNE és IDŐPONTJA:

 • I. forduló: 2023. 03. 25. Komárom, Arany 17 Rendezvényközpont
 • II. forduló: 2023. 05. 13. Szombathely
 • III. forduló 2023. 09. 16. Szeged
 • IV. forduló: 2023. 10. 28. Komló

NEVEZÉS: az I. fordulóra 2023.03. 22. 23:59-ig írásban, a csapattagok megnevezésével, a demegyula79@gmail.com e-mail címen.
NEVEZÉSI DÍJ: 18.000 Ft/csapat. A versenyen csak olyan versenyzők vehetnek részt, akik rendezték a 2023. évi játékengedélydíjukat! A versenyengedélyi díj 2.000.-Ft/fő/év.
DÍJAZÁS: Az első három helyezett csapat tárgyjutalomban részesül
RÉSZTVEVŐK:

 • DÖKE Komló
 • Józsefváros
 • Kecskemét
 • Komárom
 • Mundial
 • Szegedi ALC
 • Testvériség SE I.
 • Testvériség SE II.
 • Vasi GK
 • Vác

RENDSZABÁLYOK: A verseny közben a szövetség alkoholellenőrzést végez. Ittas versenyző a versenyből kizárásra kerül. A versenyen kötelező a klub hovatartozást jelző mez viselete.
LEBONYOLÍTÁS: A 4 fős csapatok a négy fordulóban egy-egy mérkőzésből álló teljes körmérkőzést játszanak. A versenyzők az I. forduló napján érvényes ranglista pontszámuk alapján meghatározott erősorrendben kerülnek a felső, illetve az alsó táblára. Az első körmérkőzés folyamán a csapatok felsőtáblán szereplő játékosa az ellenfél alsótáblán szereplő játékosával mérkőzik, illetve az alsó táblán szereplő két játékosa az ellenfél felsőtáblán szereplő két játékosa ellen játszik. A második körmérkőzés során az első táblások játszanak a harmadik táblásokkal. A harmadik körben az elsőtáblások a második táblásokkal játszanak, majd a negyedik fordulóban az azonos táblán szereplők egymás ellen mérkőznek. Egy csapatmérkőzésen 8 egyéni mérkőzést játszanak a versenyzők. A 4 egyéni találkozón a győzelem 2, a döntetlen 1-1 pontot jelent, ezek összege határozza meg a mérkőzés játszmaarányát. (az eredmények 4-4 és 8-0 között lehetnek). A négy körmérkőzést követően, a szerzett pontok határozzák meg a sorrendet. Győzelem 3, döntetlen 1- 1 pontot ér. A végeredménynél azonos pontszám esetén az egymás elleni pontszám dönt, ennek egyenlősége esetén, az egymás elleni játszmaarány, majd az egymás elleni gólkülönbség dönt, ha ez is egyenlő, akkor az össz-játszmaarány a mérvadó. Ha az is egyenlő, akkor a csapatok kijelölnek egy-egy játékost, akik egy mérkőzést játszanak. Ha döntetlen, akkor a két játékos szétlövése dönt. (Szétlövés: 5-5 szögletrúgás, amelynél a „fogadó gombot” a kezdőkörbe kell helyezni, úgy, hogy a középpontja a pálya kezdőpontja felett legyen. Ha sikerül támadó szektort adni, akkor kapura lövés következik. A lövés a szögletrúgást elvégző játékosról is pattintható. A több gólt szerző fél győz, amennyiben döntetlen, akkor felváltva lőnek a felek szögletet, ha az egyik fél gólt lő, a másik hibázik, akkor vége a küzdelemnek. Ha 5-5 szöglet után nincs döntés, akkor 6-6. szöglettől, a támadó térfélre lőtt labda akkor is kapura lőhető, ha nincs szektorban. Amelyik csapat bármelyik fordulóban nem jelenik meg, annak addigi eredményeit töröljük, és kizárjuk a bajnokságból. A bajnokság négy fordulójában valamennyi versenyző, csak egy csapatban szerepelhet. Az a klub, amely a Nemzeti Csapatbajnokságban több csapattal is szerepel, az érvényes szabályoknak megfelelően a tartalékcsapatában is játszhat. E szabály értelmezésével kapcsolatban az Átigazolási Bizottság jogosult (Lukács László, +36-20/984-59-05).

A bajnokság 9. és 10. helyezettje kiesik az NB II-es bajnokságba.

Mindenkinek jó játékot kívánok!

Horváth Imre
elnök