2024. június 21. péntek 12:56

A Magyar és Nemzetközi Szektorlabda Szövetség oldala

Minden, amit a gombfociról tudni akarsz: szektorlabda, 12 érintéses asztali-labdarúgás, gombfoci

Puskásé a T-Bútor Outlet Kupa, de Kovács az egyéni bajnok!

4 min read

December 10-én véget ért a 12 érintéses szakág egyéni bajnoksága. A három fordulóból álló sorozat még márciusban kezdődött, és nem túlzás azt mondani, hogy az egész országon átívelt. Az első fordulót ugyanis Sopronban rendezték. Ez Kovács Nándor (DSC) győzelmével ért véget, aki Mártonfi Istvánt (Dunakanyar Forte) és Kiss Leventét (DSC) előzte meg. Augusztusban következett Dél-Magyarország és Maroslele. Kovács itt is győzedelmeskedni tudott, nagy lépést téve ezzel a végső győzelem felé. Ott óriási meglepetésre az ifjú debreceni hölgy versenyző, Matkó Dóra lett a második, Mártonfi pedig a harmadik. Így érkeztünk el a decemberi harmadik, záró fordulóhoz, amit Debrecenben rendeztek. A verseny egyúttal a II. T-Bútor Outlet Kupáért is folyt. Az egyéni bajnoki pontversenyében Kovács 42 ponttal állt az élen a 34 pontos Mártonfi és 26 pontos Kiss előtt. A 8 pontos előny azt jelentette, hogy ha 4 helyezésnyi különbségen belül tud maradni közvetlen üldözőjével, akkor bajnoknak mondhatja magát. A záró fordulóra 10 nevezés érkezett, így teljes körmérkőzést játszottak a versenyzők.

Kovácsnak a DSC utánpótlás szekciójával úgy tűnik, meggyűlik a baja, hiszen Maroslelén Matkó Dóra, most Matkó László izzasztotta meg, egy soványka döntetlennel kezdett az ifjú gombozó ellen. Kiss és Puskás viszont begyújtotta a rakétákat, mindketten három győzelemmel kezdtek. Előbbi még két kört zárt hibátlanul, utána csapattársa, Lukács fricskázta meg a hatodik fordulóban. Puskást is egy csapattársa, Matkó Péter verte a negyedik körben. A bajnoki reményekkel érkező Mártonfi pocsékul rajtolt. Egy Kiss-Puskás-Kovács sorozattal kezdett, három vereséggel, 2-12-es gólkülönbséggel! Így 3 kör után az utolsó, 10. helyen állt!

Az ifjú Matkó ellen aztán sovány 3-2-es győzelmet ért el, amit még négy siker követett, így az utolsó kör előtt 15 ponttal az 5. helyre küzdötte magát, mindössze 4 pontra az első helytől! Az utolsó fordulóban végül nem sikerült nyernie, így az 5. helyen zárt, és izgatottan figyelhette, ki végzett az élen. Ugyanis ha Kiss, akkor a végső sorrendben megelőzi! Kovács az első fordulós megingása után magabiztosan húzta be sorozatban a mérkőzéseit és a 6. kör végén az élre állt! És már egyéni bajnokként játszhatta le soron következő mérkőzéseit. Amelyek nem örömjátékot hoztak számára, hiszen három csapattársa, sorrendben Lukács, Puskás és Kiss is megverte. Ezzel a negyedik helyen zárta az OB záró fordulóját. Az első 3 fordulóban az élen álló Puskás a Matkó P.-től elszenvedett veresége után még nyert, majd egy meglepetés döntetlennel zárt Marschal ellen, de a hátra lévő három fordulóban már nem hibázott. Köztük a nagyon fontos Kiss és Kovács elleni rangadókon sem. Ezzel pedig meg is nyerte az OB harmadik fordulóját, és ezzel együtt a II. T-Bútor Outlet Kupát is!

A második helyre Kiss futott be, akit ugye Lukács illetve Puskás tréfált meg. Ezzel pedig nem sikerült a végső sorrendben megelőznie Mártonfit. Lukács ezekkel a bravúr győzelmekkel a dobogó legalsó fokára tudott felkapaszkodni, és csak azért nem fentebb, mert a két utolsó helyezett 5 pontot vett el tőle. Igazán izgalmas, fordulatos, meglepetésekkel teli volt így az OB záró fordulója, aminek végén több díjkiosztóra is sor került. Egyrészt a II. T-Bútor Outlet kupa helyezettjei, majd az összesített OB dobogósait szólította Kovács Nándor szakosztályvezető. Végezetül az év játékosát is díjazták, majd több különdíj is kiosztásra került, így a 2022-es év zárásaként. Folytatás 2023-ban!

Tokaji Lili a DSC klubjánál végzett áldozatos és lelkes munkájáért kapott különdíjat
Marschal István mint a leglekesebb újonc került díjazásra, aki Erdélyben is népszerűsíti a 12 érintéses versenyágat
Matkó Péter a szövetség honlapjának szerkesztéséért, a versenyeken végzett munkájáért kapott díjazást
Mártonfi István a nemzetlözi kapcsolatok területén végzett sikeres munkájáért kapott elismerést

Az Egyéni OB 3. fordulójának, egyben
a II. T-Bútor Outlet Kupa végeredménye:

A 2022. évi 12 érintéses Egyéni OB végeredménye:
1. Kovács Nándor
2. Mártonfi István
3. Kiss Levente