2024. július 20. szombat 08:43

A Magyar és Nemzetközi Szektorlabda Szövetség oldala

Minden, amit a gombfociról tudni akarsz: szektorlabda, 12 érintéses asztali-labdarúgás, gombfoci

Puskásé a Magyar Kupa!

2 min read

Július 6-án Sopronban rendezték meg a 12 érintéses versenygombfoci Magyar Kupát. Az eredetileg június 22-re a Testvériség Kupára tervezett versenyt a magyar válogatott EB szereplése felülírta. A szakág vezetője így a soproniakat kérte fel, hogy adjanak otthont a Magyar Kupának, akik örömmel fogadták el a felkérést. Így a hagyományos Sopron Kupa idei győztese egyúttal e nemes cím nyertese is lett.
Az augusztusi Bajnokok Ligája döntőre készülő debreceni bajnokcsapat 6 fővel is képviseltette magát. A ranglista első 4 helyét elfoglaló DSC-sek egymás ellen kezdtek az első 3 fordulóban és jól körbe is verték is egymást. Azaz mégsem. Puskás 3 győzelmével ugyanis – az egyéni OB első fordulójához hasonlóan – ismételten villámrajtot vett. Sőt, az OB-hoz hasonlóan ez a lendület a végéig kitartott, és most is mindössze egyetlen döntetlent engedélyezett ellenfeleinek. Ezúttal Mártonfinak sikerült egy 3-3-mal pontot csennie. Ezzel az OB első fordulója után a Magyar Kupát is imponáló magabiztossággal nyerte meg és öles léptekkel halad a duplázás felé. Az első 3 kört Kiss 4, Matkó 2, míg Kovács 1 ponttal zárta. Utóbbi ekkor a tabella utolsó helyén állt … . Ám a tavalyi enyéni bajnok és év játékosa ezután megrázta magát és a további mérkőzéseit magabiztosan nyerte meg. Ezzel pedig a végére a 2. helyre tudott felkapaszkodni. Kiss ugyanis a 7. körig még két döntetlent szedett össze. Matkó viszont hasonlóan gyűjtögette a győzelmeket, egészen az utolsó előtti körig, amikor a 2. helyről saját fia taszította le 2-1-es győzelmével. Így végül meg kellett elégednie a 4. hellyel. A dobogó legalsó fokát Kiss kaparintotta meg. Így az OB-hoz hasonlóan a Magyar Kupa dobogóján is 3 DSC-s állhatott! Sőt az első 6 helyből 5-öt tudhatott magáénak a debreceni alakulat!
Sopronban hagyomány, hogy ha csak lehetséges, junior, illetve női kategóriában is megmérettetnek a jelen lévők. Nem volt ez most sem másképpen! Két hölgy és 3 fiatal is külön versenyt vívott egymással. Akik szintén díszes serlegekkel gazdagodhattak. Az idei Sopron Magyar Kupa végeredménye:

Magyar Kupa 2024:
1. Puskás László
2. Kovács Nándor
3. Kiss Levente
Junior Magyar Kupa 2024:
1. Matkó László
2. Vági Martin
3. Steiger Magor