2024. június 21. péntek 12:09

A Magyar és Nemzetközi Szektorlabda Szövetség oldala

Minden, amit a gombfociról tudni akarsz: szektorlabda, 12 érintéses asztali-labdarúgás, gombfoci

Magyar Csapatbajnokság – VERSENYKIÍRÁS

3 min read

VERSENY NEVE: 12 érintéses Magyar Csapatbajnokság

VERSENY RENDEZŐJE: MSZSZ

VERSENY JELLEGE: 3 FŐS CSAPATVERSENY

VERSENY HELYSZÍNE: Debrecen

VERSENY IDŐPONTJA: I. forduló: 2016. 09. 11.; II. forduló: 2016. 12. 11.

NEVEZÉS: 2016. 09. 09.-én éjfélig, írásban, a csapat, valamint a csapattagok megnevezésével, az info@sectorball.hu email címen.

NEVEZÉSI DÍJ: 5 000 Ft/csapat

DÍJAZÁS: Az első három helyezett csapat serleget kap, az első helyezett csapat tárgyjutalmat is.

RÉSZTVEVŐK: Előzetes felmérés alapján: MTK, Tiszavasvári, Debrecen I és Debrecen II.

A versenyen csak olyan versenyzők vehetnek részt, akik rendezték a 2016. évi játékengedélyüket! A játékengedély-díj befizetésére a helyszínen is lesz lehetőség.

LEBONYOLÍTÁS:

A csapatok a két forduló alatt kettő teljes körmérkőzést játszanak egymással, egy csapat minden játékosa az ellenfél minden játékosával. A versenyzők az I. forduló napján érvényes ranglista pontszámuk alapján meghatározott erősorrendben kerülnek a felső, illetve az alsó táblára. Egy csapatmérkőzésen 6 egyéni mérkőzést játszanak a versenyzők. A 6 egyéni találkozón a győzelem 3, a döntetlen 1-1 pontot jelent, a vereség 0 pont, ezek összege határozza meg a mérkőzés játszmaarányát. (az eredmények 6-6 és 9-0 között lehetnek).

A két körmérkőzést követően, a szerzett pontok határozzák meg a sorrendet. Győzelem 3, döntetlen 1-1 pontot ér, a vereségért nem jár pont. Azonos pontszám esetén az egymás elleni pontszám dönt, ennek egyenlősége esetén, az egymás elleni játszmaarány, majd az egymás elleni gólkülönbség dönt, ha ez is egyenlő, akkor az össz-játszmaarány a mérvadó. Ha az is egyenlő, akkor a csapatok kijelölnek egy-egy játékost, akik egy mérkőzést játszanak. Ha döntetlen, akkor a két játékos szétlövése dönt. (Szétlövés: 5-5 büntető rúgás. A több gólt szerző fél győz, amennyiben döntetlen, akkor felváltva lőnek a felek, ha az egyik fél gólt lő, a másik hibázik, akkor vége a küzdelemnek. Amennyiben egyik fél sem hibázik (vagy mindkét fél hibázik), addig kell folytatni, amíg döntés nem születik.

Egy csapat minimum létszáma két fő lehet, ennyivel is kiállhat, de egyszemélyes csapat sajnos nem vehet részt a küzdelmekben. Amelyik csapat bármelyik fordulóban nem jelenik meg, annak addigi eredményeit töröljük, és kizárjuk a bajnokságból. A bajnokság két fordulójában valamennyi versenyző, csak egy csapatban szerepelhet.

Megkérjük a csapatokat, hogy egységes sportruházatban játsszák végig a versenyt!

Mindenkinek jó játékot kíván:

Puskás Zoltán
MSZSZ 12 érintéses szakágvezető