2024. június 13. csütörtök 02:12

A Magyar és Nemzetközi Szektorlabda Szövetség oldala

Minden, amit a gombfociról tudni akarsz: szektorlabda, 12 érintéses asztali-labdarúgás, gombfoci

Kovács nyerte a HORI kupát

3 min read

Szombaton, Budapesten, a Józsefvárosi Szabadidő egyesület klubházában elrajtolt a 2023-as év 12 érintéses versenygombfoci egyéni bajnoki sorozata. Az egyéni bajnoki cím mellé járó trófeáért 3 fordulóban kell megmérettetni magukat a versenyzőknek. A budapesti első forduló után Szegeden, majd Debrecenben kell asztalhoz állniuk. Mindhárom verseny egyben a jövő évi Európa Bajnokság kvalifikációjába is beszámít.

Az első fordulóban bár hiányoztak nagy nevek is, a honi 12 érintéses gombfoci jelenlegi elitje itt volt. A 11 résztvevő teljes körmérkőzést játszott. A verseny tisztaságát megőrizendő, ilyenkor az azonos klubbeliek az első körben találkoznak. Így a verseny döntőjének beillő Kiss-Kovács csata is ekkor zajlott. Kovács 3-1-es győzelmével lépéselőnybe is került klubtársával szemben.

A 12 érintéses versenyek üde színfoltja, a mindössze 14 éves debreceni hölgy, Matkó Dóra jelenléte, aki bizony-bizony néha borsot is tör a nagy öregek orra alá (ld. a tavalyi, maroslelei forduló 2. helyét). Most is az első két körben a második helyen állt, egyedül ő tartotta a lépést a tavalyi bajnokkal két győzelmével. A harmadik körben éppen édesapja taszította le onnan és indította el a gyengébb sorozatát.

Matkó P. meg sem állt a dobogó tetejéig, a 4. fordulóban (kihasználva Kovács két botlását Kondor G. (3-3) és Horváth (2-3) ellen) élre állt és a 10. forduló végéig meg is őrizte pozícióját. Az utolsó fordulót viszont pihenősként már tétlenül nézte. Két pontos előnyét lánya próbálta megőrizni Kovács ellen, de 2-1 arányban alul maradt nevesebb ellenfelével szemben. Így a címvédő – ha nehezen és nagy küzdelem árán is, de – behúzta az első bajnoki fordulót. Matkó P. pedig ismét nem tudta átlépni árnyékát, harmadszor taszították le az utolsó fordulóban az élről, továbbra is várat magára az első győzelme. A dobogó harmadik fokára a Testvériség színeiben induló – és Sao Paulóban a legjobb egyéni eredményt elérő – Koczor ért fel kiegyensúlyozott teljesítménnyel.

Horváth az első két helyezett ellen győzött, de meglepő döntetleneket vétett (Marschal, Kondor, Matkó D.), így a dobogóra nem volt reális esélye. Lukács, Kiss és Mártonfi is nagyon hektikusan játszott, idény eleji formát mutattak. Valamint megküzdöttek az elemekkel is. Pl. új csapattal, felszereléssel indultak. És ami pl. Matkó P. esetében – aki szintén először állt asztalhoz sao paulói szerzeményével – jól sült el, az az ő esetükben még dadogott.

A mezőny utolsó harmadában végzett Kondor G., Marschal és Matkó D. hármas 8-10, de még Inczédi 4 szerzett pontjai is azt mutatják, hogy az idei mezőnyben senki sem mehet senki ellen biztosra.
Folytatás, a második forduló júliusban Szegeden!

Az első forduló végeredménye: