Ismét Debrecen a bajnok

Immár negyedik alkalommal zsinórban a debreceni gombozók tudhatják magukénak az első helyet. A DSC játékosai a második forduló rangadóján akkor tették oda magukat, amikor épp kellett.

Nagy várakozás előzte meg a 2019-es csapatbajnokság második, egyben záró fordulóját. Vajon megtartja-e előnyét a debreceni gárda vagy a vasiak tudnak-e fordítani.

A szombathelyi csapat a visszatérő Hicz András személyében komolyan erősített a nyáron és nem esélytelenül várta a visszavágókat. A Testvériség csapata ugyan tartalékosan érkezett a játéknapra, de egyesek bíztak benne, hogy tudnak meglepetést okozni. Ez a meglepetés ugyan elmaradt és csak epizódszerep jutott nekik, a két gigász összecsapása viszont annál nagyobb izgalmakat hozott. A DSC-Vasi GE meccsen a debreceniek két legjobbja felmondta a szolgálatot, mindketten (Puskás László, Kiss Levente) elbukták a rangadókat a riválisok ellen (Puskás Zoltán, Hicz András), egyedül a remek napot kifogó Kovács Nándor tartotta életben a hajdúsági álmokat. A vasiak egyre inkább kezdték beérni a listavezetőt és meg is lett volna a hőn áhított bajnoki cím, ha Koczor János egy kicsivel jobb napot fog ki, illetve, ha csapattársai meg tudják fogni Kovácsot. Ez elmaradt, így a Debreceni SC joggal örülhetett zsinórban negyedik bajnoki címének.