2024. június 13. csütörtök 02:29

A Magyar és Nemzetközi Szektorlabda Szövetség oldala

Minden, amit a gombfociról tudni akarsz: szektorlabda, 12 érintéses asztali-labdarúgás, gombfoci

Debreceni készülődés – Felhívás!

3 min read

Már egy hónap sincs az idei Interkontinentális Kupa döntőjéig, a magyar résztvevők egyik fele azonban még gőzerővel dolgozik a kiutazáson.

Mint ismert a 2017-es Interkontinentális Kupa döntője Rio de Janeiroban lesz, a Copacabana szomszédságában. A résztvevők a nemzetközi szövetség két elfogadott szabálya szerint mérik össze majd erejüket, azaz szektorlabdában és 12 érintéses asztali-labdarúgásban. Előbbiben a fővárosi Testvériség, míg a másik szakágban a Debreceni ALC képviseli hazánkat. A budapesti csapat ellenfele a Vasco da Gama lesz, a debrecenieké pedig a Palmeiras. (A párosításokkal kapcsolatban egyébként készülőben van egy írásunk, amely arról beszél majd, hogy Brazíliában hogyan lehet a legtöbb nagy labdarúgó klubnak gombfoci szakosztálya és hogy hogyan nem lehet nálunk.)

A „Tesi” dolga szinte egy pillanat alatt megoldódott, azaz sikerült olyan támogatót találnia a nagy múltú egyesületnek, amely hajlandóságot mutatott a kiutaztatásban. Az ő szereplésük tehát megoldódni látszik, a cívisvárosiaknak ezzel szemben ismét óriási fejtörést okoz négyfős csapatuk brazíliai szerepeltetése. Az előzetesen beígért támogatás végül elmaradt és ismét az egy évvel ezelőtti helyzet állt elő. Alig egy hónap alatt kell megtalálniuk azt a segítőkész személyt/céget, amely kiáll mellettük.

Emlékezzünk csak vissza a tavalyi vébére, amikor Debrecenre szakadt az ég és 4 hét alatt kellett tető alá hozniuk a világversenyt. Ez akkor sikerült, köszönhetően – az azóta tragikus hirtelenséggel elhunyt – Vona Géza hathatós segítségének. Akkor a debreceniek megtalálták azt a személyt, aki segített rajtuk és rajtunk, hiszen el sem lehet képzelni mi történt volna, ha le kell fújni a VII. Szektorlabda Világbajnokságot. És ez a helyzet állt elő most is velük, csak annyi különbséggel, hogy itt Brazíliába kell kijuttatni 4 játékost. Ugyan jó irányba halad az ügyük, de félő, hogy nem mindig sikeres az utolsó pillanatban elintézni ezt-azt. Az idő rövidsége persze sok döntést lezárhat hamar.

Nagyon reméljük, hogy végül ez a történet is jól sül majd el és a Debreceni ALC is részt vehet az eseményen! Sajnos szakágunk keze meg van kötve, de a lehetőségeinkhez mérten mindenben segítünk mi is a debreceni fiúknak, illetve arra kérünk mindenkit, amennyiben szeretne egy nagy esemény részese lenni, hogy vegye fel a kapcsolatot szakágunk vezetőjével, Puskás Zoltánnal telefonon a +36 70 366 8618-as számon, vagy e-mailen az info@sectorball.hu címen!

Itt felidézhetjük az emlékeinket, hogy milyen remek versenyt dobtak össze a debreceniek: