2024. július 18. csütörtök 18:27

A Magyar és Nemzetközi Szektorlabda Szövetség oldala

Minden, amit a gombfociról tudni akarsz: szektorlabda, 12 érintéses asztali-labdarúgás, gombfoci

AZ ÉV JÁTÉKOSA 2022.

2 min read

Újra eltelt egy év! Szerencsére ez már nem a pandémiáról szólt, versenyekben nem volt hiány egyik szakágban sem! Ráadásul az idei a világbajnokság éve is volt. Egyik szakágban sem volt egyszerű az ÉV JÁTÉKOSA díj odaítélése.

Szektorlabdában objektív okok döntöttek. Az év során rendezett 15 pontszerző versenyen Pákai György gyűjtötte a legtöbb pontot, így 2021 után idén is ő lett az ÉV JÁTÉKOSA!
Pákai jól kezdte az évet. A tavalyról átcsúszott Töserdő kupán még Fülöp mögött a második lett, de a Szili Balázs emlékversenyen már győzedelmeskedett. A Magyar Kupán a bronzérem jutott neki, mint ahogy az OB-n is. Az év során még a Hédl Ferenc emlékversenyt tudta behúzni, illetve két romániai versenyen (StickBreakers és Csíkfalva Kupa), illetve Komlón is a második lett. Csapatban bajnok lett a DÖKE Komló csapatával. Végül a Tízek Bajnokságán ismét a második lett. A Világbajnokságon nem tudott részt venni.

A 12 érintéses szakágban új név kerül fel a serlegre. Azonban az elmúlt évek debreceni dominanciája ezúttal sem szakadt meg. 2022-ben 7 egyéni verseny került megrendezésre ebben a szakágban. Ebből négy alkalommal is Kovács Nándor végzett az első helyen! Sorrendben a 4. világbajnoki selejtezőt is jelentő IV. Cívis Kupán, az egyéni OB első, soproni fordulóján, a budapesti Magyar Kupán illetve az egyéni OB második, maroslelei fordulóján. Közben a DSC ALSZ csapatával a csapatbajnoki címet is megvédte. Ezen felül egy-egy 3., 4. és 6. helyet ért el. Az egyéni OB harmadik, debreceni fordulóján elért negyedik helyezése is elég volt ahhoz, hogy először kerüljön a sportág trónjára, 2022-ben egyéni bajnok lett! Októberben a sao paolói világbajnokságon egyéni és csapat szinten is részt vett. A DSC csapatával második lett az Interkontinentális döntőben, a válogatott tagjaként bronzérmet szerzett.